Acasă Cultura Răsfăţ cultural în cea de-a patra zi a Festivalului de Teatru: Acrobaţiile...

Răsfăţ cultural în cea de-a patra zi a Festivalului de Teatru: Acrobaţiile actoriceşti şi lectura vor face loc unui one man show de excepţie

2392
0
DISTRIBUIȚI

De trei spectacole (unul în concurs) şi o lansare de carte va avea parte publicul care astăzi, 14 octombrie participă la Festivalul de Teatru „Pledez pentru tine(ri)“ de la Piatra-Neamţ.

De la ora 11.00, în sala mare este programată reprezentaţia celor de la Mandragora Circus, adică a actorilor – acrobaţi Mariana Silva şi Juan Cruz Bracamonte din Argentina. Aceştia se vor transforma în clovni şi vor împărtăşi publicului o poveste în care comedia, dragostea şi dialogul sunt prezente chiar şi fără cuvinte. Acrobaţiile aeriene, jongleria şi instrumentele neconvenţionale vor ţese întâmplările acestei piese, iar simplul gest va oferi publicului posibilitatea de a parcurge spectacolul prin imaginarea situaţiilor conflictuale, dar şi a rezolvărilor.

Pentru că teatrul se împleteşte foarte bine cu lectura, de la ora 16.00, în sala Rotondă, scriitorul Adrian Alui Gheorghe va prezenta volumul „Laika“, o carte premiată şi apreciată de critica de specialitate şi bineînţeles de public. Asistenţa va avea parte de un moment aparte, în cadrul căruia actorii Nora Covali şi Mircea Postelnicu vor lectura din volumul „Laika“.

Acest eveniment literar va fi urmat de un spectacol selecţionat în concurs, „Factorul uman“ care va avea loc în sala mare, de la ora 17.00 şi va fi susţinut de actorii Teatrului de Comedie din Bucureşti. Pe scenă vor urca Ana Ciontea, Dan Rădulescu şi Ioana Mărcoiu care vor face familiară spectatorului povestea unor oameni frustraţi, obligaţi să simuleze normalitatea. „Factorul uman este o tragicomedie despre o societate dependentă de antidepresive, despre teama de singurătate şi nevoia de iubire“, afirma regizorul Alexandru Mâzgăreanu. Autor, actor şi regizor, Thierry Janssen s-a născut în Belgia în 1972, iar piesele sale de teatru „Le Roi Bouffon“ şi „Aurore dans la toile“ au ajuns în finala Concursului de Dramaturgie al Uniunii Artiştilor. „Factorul uman“ a câştigat în 2005 Pre-miul Juriului Străin în cadrul unui concurs organizat de Centrul de Dramaturgie Wallonie-Bruxelles.

De la ora 22.00, pe scena Teatrului Tineretului va urca Florin Piersic jr. cu al său one-man show, intitulat „Freak Show“. Actorul va interpreta pe rând, 13 roluri, 13 perso-naje, închipuite chiar de el şi de care spectatorii nu vor avea timp să se plictisească de-a lungul celor două ore. Este o reflectare ingenioasă şi originală a realităţii vremurilor noastre în care diverse personaje au devenit de notorietate şi nu neapărat pentru că au ceva important de spus ori pentru că, în diverse moduri, contribuie constructiv la progresul societăţii noastre, ci dimpotrivă. Un spectacol unic care poate fi încadrat în categoria celor care nu trebuie ratate!

(Sabina DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.