Acasă Administratie Puţine vaccinări împotriva coronavirozei, în prima zi de la deschiderea centrului din...

Puţine vaccinări împotriva coronavirozei, în prima zi de la deschiderea centrului din Bicaz

981
1
DISTRIBUIȚI

Centrul de vaccinare de la Bicaz a numărat, în prima zi a activităţii de imunizare împotriva Covid-19, pe 15 februarie, nici mai mult, nici mai puţin de 19 vaccinări. Asta în condiţiile în care, la acest centru, mai sunt arondate şi localităţile: Bicaz Chei, Bicazu Ardelean, Dămuc, Taşca, Tarcău şi Hangu. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, pentru fiecare punct de vaccinare poate asigura, în medie, 60 de vaccinări, zilnic. Cum la Bicaz campania de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca, recomandat persoanelor între 18-55 de ani, a început „timid“, coordonatoarea centrului a precizat că, în zilele următoare, se pot face chiar si mai multe injectări, peste pragul de 60. „Avem stocuri, avem tot ce e nevoie ca acest centru să funcţioneze. Important este ca oamenii să vină la vaccinare. Nu ştiu de ce în prima zi au venit doar 19 persoane, însă este posibil să fie legat de reprogramări“, a spus medicul coorodonator de la centrul de vaccinare din Bicaz.

Ieri, la primele ore ale dimineţii, activitatea de imunizare părea să fie ceva mai dezgheţată faţă de ziua precedentă, mai multe persoane fiind prezente în centru pentru injectarea primei doze de vaccin anti-Covid.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, în judeţ au fost deschise alte patru centre de vaccinare, respectiv câte unul în: Piatra-Neamţ, Bicaz, Pipirig şi Cordun. Înscrierile actuale la vaccinare se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro. (M.T.)

1 COMENTARIU

  1. Majoritatea populatiei nu se incadreaza pt. acest vaccin . Eu vreau sa fac vaccinul ( cronic ) dar avand peste 55 ani nu stie nimeni cand va fi disponibil asa ca despre ce vorbim ?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.