Acasă Administratie Puntea pietonală către Ştrand a fost redeschisă

Puntea pietonală către Ştrand a fost redeschisă

447
1
DISTRIBUIȚI

După 22 de luni de la momentul în care a fost închisă circulaţiei publice deoarece nu mai prezenta deloc siguranţă, puntea pietonală către Ştrandul Tineretului din Piatra-Neamţ a fost redeschisă.

Lucrările de reface a punţii pietonale au început în luna iulie 2023. După lucrările de consolidare, au fost remediate mai multe probleme ale punţii: au fost reparate suprafeţele de beton de la fundaţii şi stâlpi; au fost înlocuite cablurile portante (inclusiv montanţii) şi cablurile secundare; podina din lemn a fost înlocuită cu una din tablă striată zincată, pasarela fiind protejată împotriva coroziunii; la ambele intrări pe punte au fost amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Iată că am ajuns la finalul lucrării de reabilitare a punţii de la ştrand: un proiect complex, dar foarte important pentru siguranţa pietrenilor şi pentru accesul facil la principalul spaţiu de relaxare şi agrement din oraş. Am consolidat toate punţile pietonale din oraş, cele mai importante poduri şi vom reconstrui total puntea din zona 8 Martie – Piaţa Centrală“, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Lucrările pentru consolidarea punţii pietonale au fost executate de asocierea de firme Entum SRL – Azimut Com SRL şi au costat 1.865.876,82 lei, investiţie din bugetul local.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

  1. Băi primărelule! Cât ne mai ții cu străzile astea sparte prin oraș? Sincer, nu-mi mai vine a crede că vreodată vom mai putea circula fără să ne rupem mașinile și fără să le prăfuim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.