Acasă Cultura Proiect câştigător pentru consolidarea Hanului de la Şerbeşti

Proiect câştigător pentru consolidarea Hanului de la Şerbeşti

3996
2
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai importante monumente istorice din judeţul nostru – Hanul de la Şerbeşti – de care nimeni nu s-a îngrijit deşi se află de zeci de ani în paragină, va fi restaurat şi consolidat cu fonduri europene. Meritul este al conducerii Primăriei Ştefan cel Mare, care a promis în nenumărate rânduri că acesta este unul dintre obiectivele primordiale. Iată că eforturile au dat roade, deoarece ieri, în prezenţa şefilor de la judeţ şi a conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, a fost semnat contractul de finanţare.

„Hanul de la Şerbeşti, ctitorit de marele domnitor Vasile Lupu şi parte a patrimoniului cultural şi istoric al judeţului, va fi redat circuitului turistic. Astăzi (n.red. – joi, 28 februarie) a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare, cu o valoare de peste 2,5 milioane de lei. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, iar termenul de finalizare este de 24 de luni.

Conducerea comunei Ştefan cel Mare intenţionează să realizeze un muzeu cu obiecte tradiţionale ale zonei, precum şi o expoziţie permanentă a artistului popular Vasile Ciocîrlan. Odată restaurat, Hanul de la Şerbeşti va fi un reper istoric important şi pentru generaţiile viitoare“, a spus, după semnarea documentelor, preşedintele Consiliului Judeţean Ionel Arsene. (R.C.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.