Acasă Administratie Profesorii au protestat la Prefectură

Profesorii au protestat la Prefectură

553
0
DISTRIBUIȚI

Circa 300 de membri ai Sindicatului Liber din Învăţământ Neamţ au pichetat, ieri la prânz, Prefectura. Mitingul de protest a debutat cu o „contră“ organizatorică între liderii de sindicat şi funcţionărimea din Palatul Administrativ: sindicaliştii au vrut să folosească un sistem audio puternic, astfel încât vorbitorii să poată fi auziţi de protestatari, însă nu au primit permisiunea de a se conecta la una dintre prizele clădirii. Au încercat să folosească o boxă portabilă, cu baterii, însă aceasta nu a făcut faţă. Până la urmă, au utilizat o portavoce.

Liderul de sindicat – Gabriel Ploscă le-a povestit protestatarilor păţania cu sonorizarea, iar aceştia au huiduit îndelung. Apoi şi-a început tirada.

„Pentru Educaţie, niciodată nu s-au găsit bani! Dar s-au găsit bani pentru lefurile parlamentarilor, ale altor demnitari, ale altor bugetari. Noi întotdeauna am fost jigniţi, am fost minţiţi. Aşa nu se mai poate! Noi toţi, începând de la personalul cu funcţii de conducere şi până la personalul nedidactic, avem salarii mizerabile. Trebuia să înceteze această farsă. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că sistemul de învăţământ este prioritate pentru ţara aceasta. Fac un apel la colegi noştri care încă mai şovăie: să vină alături de noi, pentru că luptăm pentru o cauză dreaptă. Fac apel la părinţi şi la elevi să ne fie alături, pentru că nu luptăm numai pentru noi ci şi pentru ei. Nu ajungeam la grevă dacă eram ascultaţi încă de acum câteva luni. Am avut acel miting uriaş, la Bucureşti, dar nici atunci guvernanţii nu şi-au plecat urechea. Nu vom ceda. Dorim o creştere salarială imediată pentru toate categoriile de personal din învăţământ şi o poziţie corectă în viitoarea grilă de salarizare. La anul sunt alegeri. Cancelaria nu va uita!“, a spus Gabriel Ploscă.

Cuvântarea acestuia a fost, în mai multe rânduri, întreruptă de protestatari – care au strigat „Ruşine!“, „Unitate!“, „Neputincioşii să plece acasă!“, ori pur şi simplu au huiduit copios ori au suflat în celebrele vuvuzele din dotare.

Către finalul mitingului (care s-a încheiat la ora 13), o delegaţie a sindicaliştilor, în frunte cu liderul Gabriel Ploscă, a mers la prefectul Adrian Niţă pentru a-i înmâna lista cu revendicările angajaţilor din Educaţie.

Când au plecat din faţa Palatului Administrativ, protestatari au abandonat pe treptele de la intrarea principală câteva volume ale căror titluri au un anumit tâlc: „Prinţ şi cerşetor“, „Ciocoii vechi şi noi“, ori „Aventurile baronului von Munchhausen“.

În şcoli, greva continuă.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.