Acasă Administratie Problemele de la Săbăoani în curtea Prefecturii Neamţ

Problemele de la Săbăoani în curtea Prefecturii Neamţ

1254
0
DISTRIBUIȚI

l Eugen Cobzaru – protestatarul cu vechime din Săbăoani  – a venit, ieri, în curtea Prefecturii Neamţ

l Acesta a acuzat primarul comunei de nereguli cu terenurile obştei

Patru locuitori ai comunei Săbăoani au venit, ieri, în faţa Prefecturii Neamţ pentru a protesta împotriva unei decizii, spun ei, luată abuziv şi ilegal de primăria acestei comune. Dotaţi cu autorizaţie pentru protest şi cu câteva coli A3 pe care au printat sloganuri împotriva Prefecturii şi a Inspectoratului de Poliţie, trei locuitori ai comunei menţionate şi consilierul local Eugen Cobzaru au descins în faţa Prefecturii, fiind întâmpinaţi de un număr egal de jandarmi. „Directorul juridic al Prefecturii şi prefectul susţin mafia de la Săbăoani“, a început Eugen Cobzaru în momentul în care a văzut că ziariştii îi dau atenţie. „Primarul de la Săbăoani este susţinut în toate demersurile ilegale pe care le întreprinde. Îi acoperă înscrisurile falsificate pe care primaria din comună le trimite la aceste instituţii. Prefectura ştie şi nu face absolut nimic. Este vorba despre 4,5 hectare de teren, din păşunea comunei, care au fost concesionate direct, fără licitaţie, către o firmă privată. Eu am sesizat Prefectura şi cei de aici au spus că este legal“, a spus Eugen Cobzaru. El a mai adăugat că terenul cu pricina a fost concesionat la o firmă „la care primăriţa de la Săbăoani are interese personale, la ZooSab“.

Cobzaru a prezentat şi o serie de acte care, susţine el, ar demonstra că „după ce s-a aprobat în Consiliul Local Săbăoani un studiu de oportunitate în privinţa concesionării terenului, acesta a fost falsificat“ atunci când a fost trimis Prefecturii Neamţ pentru verificarea de legalitate.

Reprezentanţii „grupului“ de protestatari au fost primiţi la discuţii de subprefectul Gheorghe Neculae. Subprefectul judeţului l-a informat pe consilierul local Cobzaru că vor fi analizate toate documentele la care a făcut referire, prin compartimentul de specialitate, urmând să i se transmită un punct de vedere argumentat, cu privire la toate aspectele ridicate, ce ţin de controlul de legalitate al actului administrativ în discuţie.

Primăriţa Dascălu: „Are ceva personal cu mine“

Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani, susţine că acest consilier are ceva personal cu ea şi încearcă prin orice mijloace să-i pună beţe în roate în activitate. Ea ne-a spus că numai anul acesta, Cobzaru i-a făcut şase plângeri penale care nu ar fi avut niciun fundament.

În ceea ce priveşte cazul de faţă, primăriţa a declarat: „Nu primarul concesionează terenuri. Consiliul Local este instituţia care aprobă astfel de hotărâri. Mai mult, hotărârea a fost trimisă la Prefectură de unde am primit adresă prin care se spune ca respectiva hotărâre este legală. Are ceva personal cu mine deoarece nu e prima dată când face astfel de proteste. Prima dată a fost suspendat din consiliu pentru două luni“.

Protestatar cu vechime

Acest protest nu este primul pe care îl iniţiază şi susţine Eugen Cobzaru, vizate fiind diverse instituţii ale statului. Uneori a recurs şi la forme extreme de protest. Anul trecut, în luna mai, s-a urcat la peste zece metri înălţime pe unul din stâlpii instalaţiei de nocturnă de la Stadionul Ceahlău.

Actualmente consilier local în Săbăoani şi preşedinte al organizaţiei locale a PP-DD, Cobzaru a devenit cunoscut în zona Romanului în februarie 2010, când, însoţit de zece persoane, a protestat în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.