Acasă Politica Pro România, partid politic cu acte în regulă

Pro România, partid politic cu acte în regulă

2460
0
DISTRIBUIȚI

Marţi, 20 februarie, platforma politică creată la iniţiativa fostului prim-ministru Victor Ponta împreună cu foştii miniştri Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu a intrat, oficial, în rândul partidelor politice. Potri-vit unui comunicat de presă, demersurile nu au fost uşoare, cei trei lideri întâmpinând o serie de piedici în relansarea pe scena politică, prin mai multe contestaţii depuse de terţi.

„Este un nou început! Pro România a primit personalitate juridică. Au fost nouă luni în care s-au pus numeroase piedici de oameni care au fost învăţaţi să distrugă, nu să construiască. Am pornit acest proiect pentru a da o şansă celor mulţi care doresc să facă politică altfel şi care nu se regăsesc în partidele populiste sau rămase în capcana timpului. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în această perioadă, alegând să plece din zona de confort pentru un proiect solid cu obiective pe termen mediu şi lung“, a declarat Daniel Constantin, iniţiator al proiectului Pro România.

Cel care coordonează activitatea de constituire a filialei judeţene Neamţ este Radu Berajan, un nume mai puţin sau chiar deloc cunoscut în zonă, dar care va pune umărul la treabă alături de mai vechii politicieni locali ce şi-au anunţat deja afinitatea faţă de platforma Ponta-Constantin-Câmpeanu. Printre aceştia se numără fostul deputat Vlad Marcoci (ex-PSD şi ex-PNL), fostul viceprimar de Piatra-Neamţ Aurelia Simionică sau ex-senatorul UNPR Liviu Bumbu.

Potrivit coordonatorului de la Neamţ, în perioada imediat următoare se va demara procedura pentru constituirea în fapt a acestei formaţiuni politice şi înfiinţarea de organizaţii în fiecare judeţ, astfel ca Pro România să fie pregătită pentru prima competiţie electorală, alegerile europarlamentare din 2019.

„Ce înseamnă altfel? De fapt, pentru Pro România altfel înseamnă normalitate, consecvenţă, construcţie şi respectarea valorilor reale. Alături de oameni care fac performanţă în domeniile în care activează, ne dorim ca în Neamţ Pro România să devină vocea celor care îşi doresc să facă o altfel de politică, una bazată pe respect şi aplecată spre oameni. De aceea cei care sunt PRO România sunt aşteptaţi în echipa noastră“, a declarat Radu Berajan, coordonator Pro România Neamţ.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.