21.7 C
Piatra Neamț
miercuri, aprilie 23, 2025
AcasăEvenimentArsene, sub sechestru

Arsene, sub sechestru

Date:

l procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale preşedintelui Consiliului Judeţean l potrivit declaraţiei de avere, nu prea au avut din ce proprietăţi să aleagă, mai ales că unele dintre ele îi fuseseră luate de bancă, la sfârşitul anului trecut

Procurorii DNA au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean (suspendat din funcţie), arestat preventiv şi trimis în judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Conform declaraţiei de avere, Arsene are (împreună cu soţia) 25.000 de metri pătraţi de teren intravilan în comuna Vânători-Neamţ, alţi 349 mp în satul Bogdan Vodă (Săuceşti/ Bacău), un apartament de 89 mp în oraşul Târgu-Neamţ şi o casă de 66 mp la Săuceşti. Pro-blema este însă că o parte din averea familiei Arsene a fost deja „luată“ de un executor judecătoresc. Astfel, în noiembrie 2017, Arsene a fost executat silit de Judecătoria Târgu-Neamţ, pentru un credit de 177.000 de euro, făcut în 2007 la BCR. Deoarece nu a achitat datoria, banca i-a luat acestuia 5.000 mp de teren de la Vânători-Neamţ şi casa de la Săuceşti. Practic, procurorilor  le-a mai rămas de pus sub sechestru doar restul de 20.000 mp de teren şi apartamentul din Târgu-Neamţ.

Sechestrul a fost pus odată cu emiterea rechizitoriului care-l vizează pe Arsene; dosarul ajungând pe rolul Tribunalului, cu propunerea de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii. Instanţa s-a mişcat rapid şi ieri, rechizitoriul intrase deja în şedinţă de judecare privitor la legalitatea actelor de urmărire penală, în camera de consiliu.

Aşa cum am relatat în ediţia precedentă, şeful CJ va compărea în faţa instanţei pentru că, în perioada în care era deputat în Parlamentul României şi preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ştefan (fostul primar de Piatra-Neamţ) pentru a-şi folosi influenţa ca să fie „executat“ Culiţă Tărâţă (preşedinte al CJ pe vremea aceea). În acest dosar fi-gurează ca martor prefectul Vasile Panaite. De asemenea, lui Arsene i se mai impută că ar fi pretins de la un afacerist ieşean trei mi-lioane de lei pentru a interveni pe lângă cineva din conducerea Agenţiei Naţionale de Mediu, ca să urgenteze plata unor lucrări executate de firma ieşeanului. În această cauză, conexată de DNA cu prima, martor este subprefectulB, care pe atunci era secretar de stat în Ministerul Mediului.

Rămâne în arest

Ieri seară, Tribunalul a judecat cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv pentru Arsene şi a admis-o, hotărând menţinerea încarcerării timp de încă o lună. Decizia poate fi contestată de şeful CJ (lucru care în mod sigur se va întâmpla), astfel încât ultima hotărâre în această privinţă urmează să fie dată de Curtea de Apel Bacău. Reamintim că, iniţial, când DNA a cerut arestarea lui Arsene, instanţa de sub Pietricica a luat măsura controlului judiciar, însă anchetatorii au făcut contestaţie, iar la instanţa superioară din judeţul vecin s-a decis băgarea lui Arsene după gratii.

(Mihai SAVA)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.