Acasă Administratie Primarul din Borca vrea să se „rupă“ de Neamţ

Primarul din Borca vrea să se „rupă“ de Neamţ

2062
0
DISTRIBUIȚI

Un proiect de hotărâre aprobat vinerea trecută de consilierii locali din comuna Borca prevede organizarea unui referendum local pentru „ruperea“ localităţii de judeţul Neamţ şi alipirea ei la judeţul Suceava sau chiar la Harghita. Potrivit primarului Ovidiu Niţă, la baza hotărârii a stat „indiferenţa conducerii de la judeţ faţă de nevoile reale ale cetăţenilor“.

„După o analiză a ultimilor 30 de ani, am constatat că noi am fost doar păcăliţi, atât. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem, totuşi, că alta este, în general, relaţia între conducerea Consiliului Judeţean, a Prefecturii, cu UAT-urile, nu ca la noi“, a spus primarul.

Toate acestea se întâmplă deşi primarul Niţă a bătut recent palma (neoficial) cu şeful ALDE Neamţ, care este totodată vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Ori, se pare că această simpatie declarată public ca urmare a faptului că edilul şi ai săi consilieri locali nu mai au o apartenenţă politică efectivă după ce UNPR-ul a ajuns „pe ducă“, nu a avut efectele dorite. Cel puţin până acum.

„Eu sunt încă membru UNPR. Că am apărut în acea conferinţă cu ALDE, da… este adevărat că sunt simpatizant, pentru că nu pot fi al nimănui. Eu nu am încercat să fac politică; nu am făcut politică,   le-am spus şi lor (n.red. – şefilor de la judeţ), dar modul de comportare m-a dezamăgit… I-am spus şi domnului Arsene: «Domnule, nu mă faceţi, că mă apuc şi trec la Suceava sau la Harghita». Răspunsul a fost «Da, ok, poţi să treci, nu-i nicio pro-blemă». Deci n-ar fi nicio pierdere pentru nimeni. Am iniţiat acest proiect de hotărâre, de principiu, şi urmează ca în perioada imediat următoare să merg din poartă în poartă să întreb populaţia, pentru a şti dacă organizăm referenumul sau nu. În funcţie de reacţiile oamenilor vom şti cum să procedăm“, a spus primarul Ovidiu Niţă.

Acesta a mai declarat că a avut o discuţie preliminară şi cu autorităţile judeţene din Suceava, iar săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Amintim că o astfel de atitudine nu este o premieră pentru judeţul nostru. În urmă cu câţiva ani primarul comunei Dămuc – Anton Covasan, a luat o decizie similară, anunţând că localitatea pe care o conduce „se va muta“ la Harghita; ideea a pornit tot de la lipsurile cauzate de fondurile mici alocate comunei. Între timp, însă, apele s-au liniştit şi edilul    s-a răzgândit. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.