Acasă Administratie Primarul de Girov a fost părăsit de avocat la primul termen

Primarul de Girov a fost părăsit de avocat la primul termen

872
0
DISTRIBUIȚI

Vasile Olaru, primarul comunei Girov a fost părăsit de avocatul angajat chiar la primul termen în procesul în care a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Antiocorupţie. Apărătorul a invocat faptul că nu şi-a primit onorariul convenit. Olaru a obţinut o amânare, pentru a-şi angaja un nou avocat.

Primarul Vasile Olaru şi Petru Paleu au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni, toate privind manipularea incorectă a banilor publici.

În sarcina primarului s-au reţinut săvârţirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Omul de afaceri nemţean are o listă ceva mai lungă de infracţiuni pentru care este judecat: complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale).

În proces este implicată şi firma Energoterm, ca entitate separată.

Totul a început în 2007, atunci când Petru Paleu – reprezentant al SC Energoterm SRL – şi Vasile Olaru – primar al comunei Girov – au semnat un contract având ca obiect executarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Reţea de canalizare cu staţie de epurare sat Girov, comuna Girov“.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se menţionează că lucrările au fost executate parţial, în perioada august 2007- octombrie 2010, fiind achitate toate facturile emise de constructor, în valoare totală de 3.172.882,10 lei.

Problemele au apărut în momentul în care SC Energoterm SRL a emis o factură fiscală pentru suma totală de 943.451,99 lei, reprezentând achiziţia unor echipamente pentru staţia de epurare, echipamente prevăzute în situaţia de lucrări, semnată din partea autorităţii contractante de Vasile Olaru, iar din partea executantului de către Petru Paleu.

„Aceleaşi două persoane au semnat şi centralizatorul situaţiilor de plată din data de 10.12.2007 pentru echipamentele necesare staţiei de epurare în valoare de 943.451,99 lei.  În aceeaşi zi, între inculpaţii Olaru Vasile şi Paleu Petru a fost încheiat procesul verbal de custodie din care rezultă că echipamentele şi utilajele, pentru livrarea cărora a fost emisă factura fiscală anterior menţionată, rămân în custodia SC Energoterm SRL Piatra-Neamţ, până la crearea condiţiilor corespunzătoare de depozitare în incinta obiectivului“, este menţionat în rechizitoriu.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.