Acasă Social Primarul comunei Zăneşti, acuzat că a bătut un consătean

Primarul comunei Zăneşti, acuzat că a bătut un consătean

1783
0
DISTRIBUIȚI

Neînţelegerile mai vechi dintre un bărbat din comuna Zăneşti (Ioan Popa) şi primarul acestei localităţi (Ioan Filip) se lasă cu acuzaţii grave la adresa edilului, care este învinuit că l-ar fi bătut pe Popa.

Conform acestuia din urmă, agresiunea s-ar fi petrecut în după-amiaza de 24 octombrie, în biroul primarului, iar la bătaie ar fi fost de faţă vicele şi femeia de serviciu.

„Eu mă judec de mai mult timp cu fiul primarului, iar cu primarul am neînţelegeri mai vechi. Săptămâna trecută, el a dat ordin să se intre cu Gloria să recolteze cereale de pe terenul meu. M-am dus să-i cer explicaţii, şi atunci mi-a dat cu pumnii în faţă. M-a lovit şi la mână. Am căzut şi a venit o femeie de serviciu să-mi aducă o cană cu apă, ca să-mi revin. Am fost la spital, mi-am scos certificat medico-legal. Am cinci zile de îngrijiri medicale. Dar încă mă simt rău, nici nu pot să mestec normal de la loviturile primite, mănânc cu paiul. Îi voi face plângere la Poliţie primarului“ a spus Popa.

De cealaltă parte, primarul de Zăneşti spune că nu este nimic adevărat din acuzaţiile săteanului şi că acesta are ceva „personal“ cu familia lui, de aceea îl tot reclamă continuu. „Nu l-am lovit. El se judecă de doi ani cu familia mea şi de aceea mă tot reclamă. Mi-a făcut sesizări la toate forurile locale şi naţionale. Acum o să ajungă la cele internaţionale. Este un reclamagiu. Ce dacă şi-a scos certificat medico-legal, pot şi eu să mă duc să-mi iau cu şase zile, nu cu cinci ca el. Ştiu ce urmăreşte. Vrea să mă provoace, să mă enervez, să-i dau una şi să-mi ia banii. Dar îl ignor, am treburi mai importante decât să-i dau atenţie la provocările lui“, a declarat Ioan Filip.

Într-adevăr, pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamţ apar mai multe procese în care Popa l-a dat în judecată pe Filip şi pe băiatul acestuia; ultimul dosar fiind înregistrat în august şi având ca obiect „acţiune în răspundere delictuală“ – calomnie. Pe de altă parte, în 2017, Filip a fost trimis în judecată pentru lovirea lui Popa, iar Popa – pentru ameninţarea familiei primarului. Anul următor, primarul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei şi 5.000 de lei daune morale, iar Popa a fost achitat. Atât Parchetul cât şi primarul au atacat sentinţa primei instanţe, iar dosarul are termen luna viitoare la Curtea de Apel Bacău.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.