Acasă Administratie Primăria Târgu-Neamţ cumpără acţiunile de la Oglinzi în cinci tranşe

Primăria Târgu-Neamţ cumpără acţiunile de la Oglinzi în cinci tranşe

1143
0
DISTRIBUIȚI

l prima e de 69.000 de lei, iar restul vor fi stabilite ulterior l suma totală necesară se ridică la aproape două milioane de lei

Consilierii locali de la Târgu-Neamţ au decis, la iniţiativa primarului Daniel Harpa, să achiziţioneze pachetul majoritar de acţiuni de la Băile Oglinzi în cinci tranşe. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat pe data de 30 mai, cele 1.093.552 de acţiuni reprezintă 54,51% din capitalul social al societăţii, preţul final fiind stabilit la 1,65 lei pentru fiecare – adică 1.804.360,8 lei în total. Primăria s-a angajat să achite prima tranşă – de 69.000 de lei, urmând ca valoarea celorlalte patru să fie stabilită într-o şedinţă de consiliu ulterioară. Iniţial, edilii au încercat să negocieze cu reprezentanţii SIF Transilvania (cei de la care cumpără pachetul) un preţ de 1,5 lei/acţiune, însă aceştia din urmă nu au fost de acord cu oferta, astfel că, deşi cheltuiala depăşeşte cu mult capacităţile bugetului local al oraşului, s-a stabilit costul final de 1,65 de lei.

Pentru a reuşi să redevină proprietar al staţiunii Oglinzi, Primăria Târgu-Neamţ a fost nevoită să accepte şi alte compromisuri, printre care vânzarea unui teren valoros din proprietatea oraşului – cel pe care este construit supermarketul Lidl. La momentul luării deciziei, primarul Daniel Harpa spunea că aceasta este singura soluţie pentru achiziţionarea acţiunilor. În caz contrar exista riscul ca obiectivul să intre în insolvenţă, luncru care ar fi atras după sine retragerea titulaturii de staţiune turistică, pe care oraşul Târgu-Neamţ o deţine în prezent. După finalizarea tranzacţiei, reprezentanţii autorităţilor locale au în plan mai multe investiţii la Băile Oglinzi, pentru ca, într-un final mult aşteptat, complexul balnear să fie reintrodus în circuitul turistic. (Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.