Acasă Economic Elevii, dornici să devină antreprenori

Elevii, dornici să devină antreprenori

1307
0
DISTRIBUIȚI

Ediţia a V-a a „Târgului de idei de afaceri“ a avut un real succes în rândul elevilor, care s-au arătat extrem de deschişi la ideea de a deveni viitori antreprenori. Manifestarea, ce a făcut parte din campania de educaţie antreprenorială „Şcoala de afaceri pentru copii“, a fost organizată de Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul structurii gazdă – Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în Ştrandul Tineretului din Piatra-Neamţ, în spaţiul „Rubik Hub“.

Evenimentul s-a derulat pe par- cursul a cinci ore şi s-a bucurat de popularitate crescută, public numeros şi un număr record de participanţi: 100 de persoane.

Târgul a constat într-un concurs de proiecte de afaceri, prezentate de elevi de gimnaziu şi liceu, aspiranţi la statutul de antreprenor. 80 de adolescenţi au participat la concurs, iar numărul proiectelor de afaceri înscrise a fost de 40, aproape dublu comparativ cu ediţia precedentă. În deschidere, Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est, şi-a exprimat susţinerea pentru iniţiativa „Şcoala de afaceri pentru copii“ şi i-a încurajat pe elevi să continue să se preocupe de educaţia lor antrepreno-rială. Ediţia din acest an a venit şi cu trei premii surpriză, în plus faţă de premiile Europe Direct Nord-Est, ce au constat în vouchere menite să acopere cheltuielile din cadrul primului stadiu de implementare a celor trei proiecte calificate drept cele mai bune.

Ediţia a V-a a concursului a însemnat idei inedite, copii creativi, ambiţioşi şi dezinvolţi, ce par pregătiţi pentru mediul antreprenorial compe-titiv.

Toţi participanţii au fost recompensaţi pentru efortul depus, iar câştigătorii vor beneficia de sesiunea de instruire în antreprenoriat, leadership şi dezvoltare personală, oferită de Centrul „ED“, şi de participarea la programul de învăţare experimentală outdoor, de tip „Challenge Experiential Business Challenge“. Conceptul campaniei a fost preluat anul acesta, în premieră, de Centrul Europe Direct Vaslui, care organizează, în oglindă, evenimentul „Şcoala de afaceri pentru copii“, după modelul pus la punct de Europe Direct Nord-Est. Tinerii antreprenori aspiranţi, din Piatra-Neamţ, vor face schimb de idei cu cei din Vaslui, participând la programul de instruire al „Şcolii de afaceri“, care se va desfăşura, în perioada 12 – 13 iunie, la Piatra-Neamţ şi Gheorgheni.

Campania „Şcoala de afaceri pentru copii“ are scopul de a insufla tine-rilor ideea că propria afacere este o alternativă mai mult decât viabilă căutării unui loc de muncă, în contextul unei pieţe a forţei de muncă destul de dure şi cu posibilităţi limitate.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.