Acasă Administratie Preţul apei nu se măreşte

Preţul apei nu se măreşte

869
0
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 15 august, a avut loc şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară „Aqua Neamţ“, compusă din reprezentanţi ai tuturor primăriilor din judeţ, în cadrul căreia s-a supus la vot solicitarea Companiei ApaServ de a majora preţul apei potabile cu 25% şi a setrviciului de canalizare cu 8%. Dacă în urmă cu un an o astfel de solicitare a primit mai multe voturi „pentru“ de la persoanele mandatate de consiliile locale să participe la şedinţă, de această dată vestea pentru nemţeni este bună: apa nu se va scumpi. Cel puţin deocamdată. Reprezentantul primăriei Piatra-Neamţ în ADI „Aqua Neamţ“, Vasile Popescu, a explicat că întâlnirea a fost, iniţial, convocată în ziua de marţi – 14 august, însă la prima încercare prezenţa votanţilor nu a fost de 50%^1, astfel că, potrivit procedurii, a doua zi nu a mai fost necesară întrunirea acestei condiţii şi au participat doar „12-13 persoane“. „Important este că majoritatea dintre cei prezenţi a votat împotrivă. Ne-a trecut glonţul pe la ureche, dar războiul nu este câştigat. Mai mult ca sigur cei de la ApaServ vor relua solicitarea de majorare a tarifelor, şi spun asta pentru că avem precedente“, a spus Vasile Popescu.

Amintim că, potrivit reprezentanţilor companiei furnizoare de apă, majorarea eşuată ar fi trebuit să fie de la 3,8 lei/mc la 4,82 lei/mc – pentru apa potabilă, şi de la 3,5 lei la 3,8 lei/mc – pentru serviciul de canalizare şi apă uzată.

Potrivit datelor făcute publice de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), dacă scumpirea ar fi fost pusă în practică, judeţul nostru ar fi urcat pe locul al patrulea pe ţară în ceea ce priveşte preţul unui metru cub de apă potabilă, fiind devansat doar de Vaslui (5,22 lei) Prahova (4,85 lei) şi Ilfov (4,89 lei).

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.