Acasă Eveniment Poliţiştii nemţeni, controale în Harghita

Poliţiştii nemţeni, controale în Harghita

329
0
DISTRIBUIȚI

Timp de o săptămână, poliţiştii din judeţul nostru, specializaţi în protecţia fondului forestier şi piscicol, alături de colegii lor din Maramureş, Braşov, Alba, Bistriţa Năsăud, Mureş, Covasna şi Vrancea, au acţionat în judeţul Harghita, verificând dacă agenţii economici care manipulează lemn respectă dispoziţiile legale în ceea ce priveşte achiziţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

„Au fost verificaţi 14 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier şi un ocol silvic. În urma ilegalităţilor constatate au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a două infracţiuni de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, două de furt de arbori din fondul forestier şi o infracţiune de obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene. Au mai fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 143.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a peste 1.200 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 600.000 de lei“, este precizat într-un comunicat al Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviaţie, iar în activităţi au fost angrenaţi şi specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Gărzile Forestiere Timişoara, Ploieşti, Focşani, Râmnicu Vâlcea şi Suceava.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.