Acasă Eveniment Dispărut în Siret

Dispărut în Siret

205
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 34 de ani, din satul Rediu (al comunei Bâra), a căzut în apa râului Siret, în seara de 25 iunie, în zona Rotunda/Doljeşti. Omul se dusese cu căruţa să adune nişte pietre de pe marginea râului, s-a propiat prea tare de mal, în condiţiile în care apa este învolburată din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, şi a alunecat.

Alarma a fost dată pe la ora 22, de soţia omului, care a sunat la 112 anunţând că bărbatul a fost luat de ape. La locul evenimentului au intervenit pompierii romaşcani, cu o autospecială complexă, o barcă şi o ambulanţă SMURD, iar în sprijin a venit şi un echipaj de la Detaşamentul Piatra-Neamţ cu altă maşină prevăzută cu modul de descarcerare. În zonă nu erau inundaţii, însă viteza şi debitul râului au făcut dificilă misiunea pompierilor care voiau să-l găsească pe bărbat. Pe la ora 1.30, forţele s-au retras la bază şi, vineri dimineaţă, la ora 6, căutările au fost reluate.

Tot în seara de 25 iunie, pompierii târgnemţeni, poliţiştii, jandarmii, voluntarii şi silvicultorii de la Văratec au participat la căutarea a doi tineri în vârstă de 19 ani, unul din Vânători şi altul din Cristeşti (Iaşi), care fuseseră daţi dispăruţi în comuna Agapia. Băieţii, elevi la seminar, erau într-un grup mai mare cu corturile şi au plecat să cumpere ceva din sat, însă au pierdut drumul. Pe la miezul nopţii, cei doi au fost găsiţi de o echipă formată din voluntari şi silvicultori. Tinerii erau în stare bună şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.