Acasă Eveniment Podul pietonal de la Piaţa Centrală a fost „sigilat“

Podul pietonal de la Piaţa Centrală a fost „sigilat“

138
0
DISTRIBUIȚI

Podul pietonal de la Piaţa Centrală, închis circulaţiei publice duminică dimineaţă, a fost „sigilat“ ieri de angajaţii Publiserv după ce s-a constatat că oamenii cu treburi prin zonă ignorau panourile de avertizare şi se strecurau pe sub barierele montate la capetele podului. Au fost sudate plase de sârmă, care fac imposibil accesul pe pod. În aceste condiţii, pietonii nu au altă soluţie de a ajunge la piaţă, dinspre Spitalul Judeţean,  decât pe strada Cuejdi sau pe strada Baltagului.

Decizia interzicerii circulaţiei pe pod a fost luată de primărie după ce plăcile de mozaic de pe suprafaţa podului s-au fisurat, transformându-se în capcane pentru pietoni. Însăşi structura de rezistenţă a podului este compromisă, fapt recunoscut de municipalitate – care a anunţat „realizarea unei noi expertize tehnice“ dar şi demararea procedurilor pentru construirea unui pod pietonal nou.

Este al doilea pod pietonal din Piatra-Neamţ pe care se interzice circulaţia, în acest an. Mai întâi, astă-vară, a fost închisă puntea de acces spre Ştrand şi Baza Hipică.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.