Acasă Eveniment Percheziţii la ţepari cu produse agricole

Percheziţii la ţepari cu produse agricole

342
0
DISTRIBUIȚI

Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au făcut 30 de percheziţii în judeţul nostru, Ilfov, Prahova, Galaţi, Călăraşi, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu şi Bistriţa-Năsăud, pentru destructurarea a trei grupări infracţionale interconectate, specializate în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în dauna a 24 de firme de pe întreg teritoriul ţării.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu perioada 2019 şi până în prezent, membrii celor trei grupări ar fi acţionat, coordonat pe diferite paliere infracţionale, punând în practică o activitate continuă de preluare a unor societăţi comerciale cu bonitate fiscală şi bancară, care, ulterior, ar fi fost utilizate la inducerea în eroare a furnizorilor comerciali prin achiziţia de mărfuri de la aceştia, pentru care au fost emise file cec sau bilete la ordin, fără disponibil în conturile bancare utilizate. În derularea relaţiilor comerciale cu persoanele juridice, membrii grupării şi-ar fi declinat identităţi şi calităţi nereale, ar fi folosit persoane interpuse pentru preluarea mărfurilor şi/sau înmânarea instrumentelor de plată şi ar fi declarat adrese fictive ca puncte de lucru şi sedii sociale pentru societăţile comerciale folosite în activitatea infracţională. După preluarea efectivă a mărfurilor, acestea ar fi fost vândute către diverşi beneficiari (persoane fizice sau juridice), cu preţuri cuprinse între 30 şi 50% din valoarea lor. În cadrul acţiunii, în judeţul Giurgiu, a fost realizată o activitate de prindere în flagrant delict, respectiv surprinderea unor bănuiţi după momentul preluării unei cantităţi de 24 de tone de sămânţă de grâu, achiziţionată prin folosirea unor mijloace frauduloase (nume şi calităţi mincinoase) de la o persoană juridică“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi lăsate în custodie unor persoane fizice şi juridice 24 de tone de sămânţă de grâu şi şase tone de diferite tipuri de îngrăşământ pentru agricultură. De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 26 de telefoane mobile, 29 de cartele telefonice, trei laptop-uri, o tabletă, patru stick-uri de memorie, două DVD-uri, carduri bancare, ştampile, documente financiar contabile, 3.700 de euro şi 19.000 de lei.

După finalizarea audierilor, la sediul DIICOT Bacău, procurorul de caz a dispus, faţă de 13 persoane, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar faţă de alte patru – măsura controlului judiciar.(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.