Acasă Economic Pepene cu spume de la hipermarket

Pepene cu spume de la hipermarket

3277
3
DISTRIBUIȚI

O alimentaţie sănătoasă ajunge să fie un deziderat din e în ce mai greu de atins, chiar şi atunci când ne propunem să consumăm produse autohtone, de sezon. De acest lucru s-a convins un localnic care, la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, 7 iulie, a cumpărat de la hipermarketul Kaufland din Piatra-Neamţ, un pepene „calitatea I, provenienţă România“. Ajuns acasă, cetăţeanul a pus pepenele în frigider, cu gândul să-l consume rece, în perioada imediat umătoare. Doar că, ulterior, când a văzut cum arăta harbuzul, omul aproape că „şi-a ieşit din pepeni“, iar pofta i-a pierit instantaneu. „Ieri dimineaţă (n.r. 9 iulie) după ce l-am luat din frigider am văzut că din pepene iese o spumă albă. Şi asta în condiţiile în care, în momentul în care l-am cumpărat şi chiar după ce am ajuns acasă, pepenele era întreg, nu era crăpat şi nu curgea nimic din el. M-am întors cu produsul si cu bonul la hipermarket şi am cerut explicaţii. Şeful magazinului şi-a cerut scuze şi s-a oferit    să-mi returneze suma plătită. Eu sunt adult, poate nu păţeam nimic dacă consumam un astfel de pepene, dar dacă mânca un copil? Am cum-părat pepeni şi din piaţă şi de pe margine drumului, dar aşa ceva nu am păţit!“, a spus indignat cumpărătorul.

De obicei, când primesc reclamaţii referitoare la produsele pe care le comercializează, angajaţii hipermarketului verifică întreg lotul, iar dacă găsesc probleme, ajung în final să retragă de la comercializare produsele respective. Ieri, la prânz, pepeni din cei cumpăraţi de clientul nemulţumit încă mai erau la vânzare, semn că, probabil, în lotul respectiv nu au mai fost şi alţii cu… spume.

Această situaţie readuce în discuţie calitatea îndoilenică a produselor comercializate, pe care le consumăm. Şi nu vorbim de salamuri şi semipreparte, care în mod cert nu pot fi bio şi fără E-uri. Dorinţa unora (şi pe bună dreptate) este ca măcar fructele şi legumele autohtone, de sezon, să prezinte o oarecare garanţie a calităţii. Dar iată că, dorinţa rapidă de îmbogăţirea i-a cuprins şi pe fermierii români, care pentru a-şi vinde marfa repede, grăbesc porcesul de coacere utilizând tot felul de produse. Uneori excesul (de zel şi de substanţe) dăunează. Iar, aşa cum spune un vechi proverb, minciuna are picioare scurte…

(S.D)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.