Acasă Politica Pentru că l-au ţinut în braţe pe Vasile Pruteanu, 26 de consilieri...

Pentru că l-au ţinut în braţe pe Vasile Pruteanu, 26 de consilieri judeţeni au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei

1030
2
DISTRIBUIȚI

 

l ei vor contesta în grup sancţiunea l consilierul Bourceanu susţine că ANI a solicitat prea târziu, după termenul legal, încetarea mandatului lui Pruteanu găsit incompatibil şi în conflict de interese

Consilierii judeţeni care au votat împotriva introducerii pe ordinea de zi a proiectului prin care se solicita votul pentru încetarea mandatului de consilier al lui Vasile Pruteanu au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei fiecare de către Agenţia Naţională de Integritate. ANI îl acuză de incompatibilitate şi conflict de interese, iar la sfârşitul lunii august a solicitat excluderea sa din Consiliul Judeţean. Atunci, împotriva discutării proiectului s-au declarat Bogdan Onu, Adrian Bourceanu, Andrei Ignat, Gabriel Pavăl, Gabriel Vişan, Ştefănuţ Ploscaru, Neculai Iftode, Sandu Constantin, Aurelian Jora şi Mircea Pintilie. Alţi 16 consilieri s-au abţinut: Dan Vasile Constantin, Emilia Arcan, Vasile Murariu, Adrian Smarandei, Neculai Puşcaşu, Vasile Nica, Radu Tudorel, Ciprian Şerban, Claudiu Stafie, Florin Andronache, Cristian Tapalagă, Cristian Tomuleţ, Dan Manoliu, Lucian Pascariu, Dionisie Dumitraşcu şi Constantin Iacoban. Cu toţii au fost acum amendaţi cu câte 2.000 de lei. Dintre cei prezenţi la şedinţă, au scăpat nesancţionaţi doar Culiţă Tărâţă şi Alexandru Mihai.

Consilierii sancţionaţi au declarat că vor contesta amenzile. Adrian Bourceanu, care este şi avocat, spune că sancţiunile dictate de ANI pentru că nu au acceptat introdu-cerea pe ordinea de zi a proiectului care propunea încetarea de drept a mandatului lui Vasile Pruteanu sunt eronate. „Conform legii, o astfel de solicitare în atenţia Consiliului Judeţean se poate face în termen de şase luni de la data rămânerii definitive a raportului ANI de incompatibi-litate sau conflict de interese. În cazul lui Vasile Pruteanu, comisia juridică din legislativul nemţean a costatat depăşirea acestui termen stabilit de lege de la momentul în care decizia ANI a rămas definitivă. Dacă legiuitorul ar fi dorit să înlăture atributul consilierilor de a vota o astfel de sancţiune ar fi stabilit o procedură administrativă. De exemplu prefectul ar fi aplicat o astfel de sancţiune de încetare a mandatului fără vot“, a declarat Adrian Bourceanu.

El a mai dăugat că în condiţiile în care aleşilor li se cere prin lege să voteze „ei au atributul de a discerne şi de a judeca dacă este legal sau nu“.

În final, avocatul care este preşedintele comisiei juridice a mai menţionat că va contesta amenda prin înscrisuri, dar nu se va prezenta în faţa instanţei.

(Alex NECHITA)

 

2 COMENTARII

  1. Nu se bucura nimeni de sanctiuni,dar domnilor fiti macar mai apropiati de oameni!!!! Nu sunteti superiori,asta sa va intre in cap!!!!Sunt intelectuali care pot dirigui treburile din judet fara “politica lui peste”,fara gomosenia politica,fara manifestari ostile.Schimbati-va atitudinea domnilor si doamnelor ca nu sunteti superiori!!!!
    Umanitate!!!!!Asta va cere urbea!!!O sa va dam date in numerele ce vor urma!!!!,ce si cum,cine si ce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.