Acasă Politica Partidului Naţional Liberal îi pasă de viitorul tinerilor! Măsuri de sprijin pentru...

Partidului Naţional Liberal îi pasă de viitorul tinerilor! Măsuri de sprijin pentru tineri, pentru tinerele familii, adică pentru viitorul României!

3728
0
DISTRIBUIȚI

Tinerii şi generaţia adultă a României şi-au pierdut optimismul, speranţa că lucrurile în ţara vor merge mai bine. Nu este o noutate, însă mesajul a fost transmis cu mai multă tărie şi tristeţe în glas candidaţilor PNL Neamţ care în ultimele două săptămâni de campanie electorală au bătut judeţul la pas pentru a discuta şi a afla problemele nemţenilor. Pe-simismul reiese şi din discuţiile de zi cu zi, din cele din familie, dar şi din ştirile pe care le urmărim la televizor sau le citim. Peisajul prezentat este unul tragic, ca şi cum noi românii nu mai avem speranţe că în ţara noastră lucrurile ar putea merge înainte. Din cauza acestei stări negre mulţi dintre cei tineri au fost nevoiţi să plece peste hotare, iar cei care au rămas au ales să se refugieze în bula lor şi nu au de gând să se implice activ în a pune umărul la schimbare. Cum ar putea face asta? Un prim pas ar fi participarea la vot în data de 11 decembrie. Nu este un apel făcut de formă, ci unul real. Fiecare român cu drept de vot trebuie să îşi exprime opţiunea, neparticiparea nu este o soluţie. Pentru că viitorul va fi creionat de cei care vor ajunge în Parlament şi la guvernare, iar ei sunt cei care vor da legi şi vor decide măsuri care ulterior vă vor afecta viaţa de zi cu zi. Cu atât mai mult este importantă implicarea tine-rilor, pentru ca ei să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare, ci să stea alături de părinţi şi bunici.

Pentru că este preocupat de viitorul lor, Partidul Naţional Liberal a inclus măsuri pentru a le fi un sprijin tinerilor şi generaţiei adulte.

În programul de guvernare Partidul Naţional Liberal propune sprijinirea accesului tinerilor la educaţie prin crearea, împreună cu sistemul bancar, a unor împrumuturi pentru studenţi („Student Loans“): credite pe termen lung (10 ani), cu dobândă preferenţială, destinate studiilor (rambursabile după 3 ani de la absolvire, din veniturile salariale).

O altă problemă semnalată de tinerii din Neamţ o constituie lipsa locurilor de muncă. Drept urmare liberalii propun acordarea de stimulente financiare din fonduri nerambursabile şi din bugetul naţional pentru acei angajatori care înfiinţează. unităţi private de învăţare şi ucenicie sau care stabilesc parteneriate cu universităţile şi realizează programe sustenabile de „induction management“ pentru tinerii angajaţi.

Tot în vederea includerii a cât mai mulţi tinerii pe piaţa muncii, PNL propune acordarea de stimulente fiscale pentru încadrarea de personal având statutul de şomeri, persoane tinere cu vârsta sub 25 de ani.

Asta pentru că Partidul Naţional Liberal consideră că aceste persoane intră în categoria persoanelor vulnerabile, care au nevoie de ajutor pentru un start în viaţă.

Pe de altă parte, în vederea promovării unui stil de viaţă activ, PNL propune stimularea fiscală a companiilor private care finanţează sau sponsorizează asociaţiile sportive de masă / performanţă, dar şi înfiinţarea unor secţii de medicină sportivă în cadrul spitalelor judeţene, acolo unde nu există policlinici sportive.

Tot ca măsuri de sprijin pentru tinerele familii, PNL propune în programul de guvernare ca primele 3 proceduri de inseminare in vitro să fie gratuite şi achitate din bugetul de stat printr-un program naţional special, precum şi acordarea unui pachet mai larg de analize gratuite pentru femeile însărcinate de peste 35 de ani. Pentru că liberalii sunt convinşi că în misiunea de a duce România înainte este nevoie de tineri care au un loc de muncă, pregătiţi să îşi întemeieze o familie şi să îşi crească copiii aici în ţară.

(comandat de PNL Neamţ, cod mandatar 11160004)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.