Acasă Eveniment Opt hectare de vegetaţie mistuită la Durău

Opt hectare de vegetaţie mistuită la Durău

766
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Ceahlău, care a dat foc unor gunoie, lăsându-le nesupravegheate, a provocat un puternic incendiu, în după-amiaza de 16 februarie, în Staţiunea Durău. Alarma s-a dat pe la ora 12, iar la locul indicat de apelant, în primă fază, au intervenit pompierii Gărzii II Poiana Teiului, cu două autospeciale. Deoarece a existat posibilitatea propagării incendiului la locuinţele din apropiere, au fost solicitate forţe în sprijin. Astfel, la această misiune participat: trei autospeciale de stingere cu 19 pompieri militari, patru jandarmi montani, lucratori de la Ocolul Silvic Poiana Teiului, voluntari din Ceahlau (cu o maşină), precum şi din Poiana Teiului şi Grinţieş. Iniţial, focul se întindea pe aproape trei hectare de vegetaţie, însă incendiul s-a extins, în final arzând cam opt hectare.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de opt ore, reuşind să evite propagarea incendiului la gospodăriile din zonă şi pădure.

Cel care a provocat incendiul a fost sancţionat contravenţional cu 2.500 de lei. În zonă, până ieri dimineaţă, au rămas un echipaj de pompieri şi doi voluntari, pentru monitorizarea zonei.

Şi ieri, din cauze care urmează să fie stabilite, a luat foc un hectar de vegetaţie uscată la Petru Vodă/Poiana Teiului. Pentru stingere au intervenit pompierii Gărzii II, voluntarii şi silvicultorii. De asemenea, pe la ora 15, a izbucnit alt incendiu de vegetaţiela Negreşti.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.