Acasă Eveniment A căzut în albia Tarcăului şi-a murit

A căzut în albia Tarcăului şi-a murit

859
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 60 de ani, din Târgu Frumos (judeţul Iaşi) a murit, în seara de 15 februarie, după ce a căzut în albia râului Tarcău, de la o înălţime de aproximativ 15 metri, lovindu-se de mai multe stânci şi zăcând în apa îngheţată aproximativ trei ore. Incidentul a fost anunţat la 112 de soţia acestuia, pe la ora 15.30. Cei doi aveau o casă la Brateş, în apropierea unei pensiuni, iar în ziua fatidică au mers la plimbare pe malul râului. La un moment dat femeia a alunecat, soţul ei a reuşit să o tragă din râpă, însă s-a dezechilibrat şi s-a rostogolit în albie, lovindu-se violent de stânci. Femeia a alergat până la pensiunea cea mai apropiată, unde era semnal la telefonul mobil, şi a sunat la 112.

Iniţial, la locul accidentului a intervenit un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, de la Staţia Bicaz, cu un asistent. Cu puţin timp înainte de ora 16, echipajul a ajuns acolo, însă asistentul a constatat că nu avea cum să îl scoată pe bărbat din albia râului. Extragerea era dificilă atât din cauza adâncimei râpei dar şi pentru că victima cântărea peste 100 de kilograme.

Drept urmare, asistentul a sunat înapoi la 112 şi a transmis dificultăţile, moment în care abia atunci s-a solicitat intervenţia pompierilor. Militarii au intervenit la ora 16.40, şi, timp de aproape două ore s-au chinuit să-l scoată pe bărbat din albie. Ei au folosit o targă specială întrucât victima era supraponderală. În timpul operaţiunii de salvare, în zonă a venit alt echipaj de la Ambulanţă, cu medic, trimis de la Piatra-Neamţ, deoarece starea victimei era foarte gravă.

La ora 18.40, bărbatul a fost predat de Ambulanţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ, fiind în comă de gradul IV şi prezentând numeroase traumatisme, îndeosebi în zona capului. În scurt timp el a intrat în stop cardio-respirator. Ambulanţa a solicitat un elicopter SMURD, de la Iaşi, pentru tranferarea pacientului, dar acest lucru nu a fost posibil pe motiv că era deja întuneric şi nu se putea zbura. Din păcare, bărbatul a decedat.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.