Acasă Eveniment Oaie salvată de sub podul de la Luţca

Oaie salvată de sub podul de la Luţca

234
0
DISTRIBUIȚI

În urma ruperii podului de peste râul Siret, care făcea legătura între localităţile Luţca şi Sagna, eveniment petrecut în după-amiaza de 9 iunie, 21 de oi au fost prinse sub dărâmături, 16 au murit, patru au fost scoase de pompieri, iar una a rămas captivă.

„Cum orice viaţă contează, au fost căutate soluţii pentru scoaterea acestor oi din zona respectiva. Specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii ne-au comunicat că orice intervenţie asupra podului poate genera prăbuşiri ale elementelor acestuia. În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanţă egală cu înălţimea elementelor din podul prăbuşit“, a transmis Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“. Ulterior, sub supravegherea unui expert, au fost făcute lucrări cu un utilaj de la Primăria Sagna pentru crearea unui gol care să permită animalului să iasă din locul în care fusese surprins. După câteva ore, oaia a fost salvată.

„Având în vedere că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziţia de după prăbuşire, astfel încât experţii tehnici/specialiştii investigatori să aibă o imagine cât mai completă. Menţinem legătura cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs. Pentru că suntem preocupaţi de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime şi în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci şi a scafandrilor“, a mai transmis IJSU. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.