Acasă Economic O lucrare de anvergură marca Victor Construct s-a finalizat în Neamţ: Depozitul...

O lucrare de anvergură marca Victor Construct s-a finalizat în Neamţ: Depozitul de deşeuri ecologice, o construcţie de nivel European

2523
0
DISTRIBUIȚI

Lucrările la depozitul de deşeuri nepericuloase de la Girov s-au finalizat. Ieri, reprezentanţii firmei SC Victor Construct SRL (Botoşani) au predat construcţia beneficiarului – Consiliul Judeţean Neamţ. La eveniment au participat membrii comisie de recepţie, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Neamţ, ai Ministerului Mediului, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Prefecturii Neamţ şi ai primăriilor din localităţile care vor beneficia de acest depozit.

Reamintim că, în anul 2012, lucrările de construcţie a depozitului au fost atribuite prin licitaţie deschisă asocierii formată din SC Victor Construct SRL (Botoşani) şi SC Asiri Internaţional SRL (Piatra-Neamţ). Investiţia „Construirea depozitului judeţean de deşeuri din Girov şi închiderea celor trei depozite neconforme de la Bicaz, Roman, Târgu-Neamţ“ face parte din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ“, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Suprafaţa totală aferentă depozitului judeţean de la Girov este de 27 de hectare, depozitul fiind proiectat să aibă 3 celule şi o durata de viaţă de 21 de ani.

Prin acest proiect s-a construit prima celulă şi instalaţiile auxiliare (clădirea administrativă, cântarul, garajul şi atelierul mecanic, staţia de spălare a vehiculelor, staţia de clorinare, bazin de incendiu, drumuri, zona de recepţie a deşeurilor, zona de securitate, staţie de alimentare combustibil, staţia de epurare a apelor uzate menajere şi staţia de tratare a levigatului) necesare pentru buna exploatare a depozitului.

Un proiect de care vor beneficia locuitorii judeţului Neamţ

Înainte de semnarea documentelor aferente încheierii recepţiei lucrării şi a discuţiilor pe teme strict tehnice, un sobor de preoţi a oficiat o impresio-nantă slujbă de sfinţire a obiectivului. După acest moment s-au prezentat o serie de date care au scos în evidenţă amploarea construcţiei. „Celula numărul unu, care face obiectul acestui contract, are o suprafaţă de 7,5 hectare şi o suprafaţă utilă de depozitare a deşeurilor de 6,52 hectare. Acest depozit va deservi întreaga populaţie a judeţului Neamţ. Depozitul judeţean este proiectat să depoziteze în cele trei celule 4 milioane de metri cubi de deşeuri, din care, prima celulă, 980.000 de metri cubi de deşeuri. Lucrările la acest depozit au durat un an“, a declarat Mihaela Popa, ma-nager proiect.

Primul depozit ecologic realizat de firma Victor Construct

„Pentru firma Victor Construct, acum, are loc o încununare a unui efort de 15 luni, aici la Girov. Eu consider că inima, creierul şi toată forţa acestei lucrări sunt reprezentate de staţia de osmoză inversă pe care noi am montat-o şi care are echipament de ultimă ge-neraţie cu nişte performanţe extraordinare. Pot să vă asigur că puritatea apei care iese din staţia de osmoză este mai mare decât a unor ape îmbuteliate de firme de renume. Lucrarea s-a realizat în condiţii foarte grele, din două motive: în primul rând pentru că aceasta a fost o activitate de pionerat pentru firma noastră. Mulţi se îndoiau de faptul că vom reuşi să finalizăm la timp. Tot ce am realizat aici s-a terminat la 14 februarie, exact conform prevederilor contractului: în 15 luni. În al doilea rând, trebuie menţionat că s-a lucrat greu, am prins iarna aici şi toată lumea, inclusiv cei 40 de muncitori pe care i-am avut, a lucrat cu curentul electric de la generator. S-a tăiat, s-a sudat şi asamblat la generator. Toată lumea s-a străduit să lucreze repede şi bine pentru a ne încadra în termenul asumat. Mulţumesc furnizorilor pentru sprijinul şi încrederea acordate, domnului Lucian Pavel şi celorlaţi colaboratori. De asemenea, mulţumesc doamnei Mihaela Popa, o profesionistă desăvârşită“, a declarat ing. Ovidiu Glăvan, director tehnic în cadrul SC Victor Construct SRL.

O firmă cu experienţă şi un portofoliu  impresionant

SC Victor Construct SRL şi-a clădit renumele de-a lungul celor peste 15 ani de activitate, datorită seriozităţii, implicării şi profesionalismului de care au dat dovadă reprezentanţii societăţii, în cadrul lucrărilor desfăşurate în aproape toată ţara.  Firma           s-a remarcat de mult timp  în judeţul Neamţ datorită unor lucrări importante de construcţie, dar şi prin amenajări. Portofoliul societăţii cuprinde, printre altele: blocurile ANL de la Tarcău şi Girov, staţii Lukoil la Dumbrava-Roşie şi Târgu-Neamţ, Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, Centrul Social „Pietricica“. Portofoliul firmei mai cuprinde o serie de lucrări realizate în Botoşani, Suceava, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Harghita şi Giurgiu.

O nouă reuşită pentru o firmă cu multe realizări în Neamţ

„Când am veni aici, preşedintele Consiliului Judeţean mi-a reproşat printre altele, că nu sunt nemţean. Eu i-am spus atunci domnului Tărâţă că în Piatra-Neamţ sunt acasă. De mulţi ani nou lucrăm aici, avem o filială şi numeroase investiţii care au fost apreciate de specialişti ca fiind excepţionale. Am promis că voi face acest obiectiv şi cu ajutorul colaboratorilor şi furnizorilor implicaţi mai mult sau mai puţin în realizarea acestei lucrări am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect pe care l-am privit ca pe o provocare încă de la început. Este un obiectiv foarte important pentru judeţ şi pentru locuitorii care vor beneficia de această lucrare executată de firma Victor Construct. Nu au fost probleme cu finanţarea, ne-am încadrat în bani şi timp şi acum nu mai rămâne decât ca acest depozit să fie utilizat. Îi mulţumesc lui Dumnezu şi dumneavoastră că am finalizat cu succes construcţia“, a declarat Victor Mihalachi, administratorul firmei Victor Construct.

Această lucrare a reprezentat încheierea unor noi colaborări cu furnizori de materiale şi specialişti care s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor firmei botoşănene. „Este prima mea colaborare cu firma Victor Construct, şi cu cea mai mare sinceritate vă spun că sunt nişte oameni extraordinari, profesionişti de primă clasă. Incredibil de bine s-a desfăşurat colaborarea şi am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect cu care ne mândrim“, a declarat Marius Boacşă – reprezentantul antreprenorului.

(Sabina DAMIAN)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.