Acasă Eveniment Municipiul Piatra-Neamţ şi trei comune, lovite de inundaţii

Municipiul Piatra-Neamţ şi trei comune, lovite de inundaţii

1548
0
DISTRIBUIȚI

Ploaia care a căzut cu putere miercuri seară a lăsat în urmă, din nou, pagube însemnate în municipiul Piatra-Neamţ. Şi de această dată, cele mai afectate au fost zonele de la poalele versanţilor care înconjură oraşul, acolo unde mai multe străzi au fost măturate de torenţii scurşi din pădure (străzile Petru Movilă, Stânjenelului, Plopului, Gheorghe Asachi şi Aleea Tineretului). Potrivit raportului operativ întocmit de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost afectate în total 14 familii, dintre care nouă s-au ales cu inundaţii în curţi, iar alte cinci şi în locuinţe. Probleme s-au înregistrat şi la intrarea în Ştrandul Tineretului, care a fost blocată de pietriş şi noroi.

După ce furtuna s-a terminat, pompierii militari au ieşit în teren şi au intervenit pentru evacuarea apelor din curţi şi case; acestora li s-au alăturat angajaţi ai primăriei, care au scos utilajele în teren pentru decolmatarea podurilor şi a podeţelor blocate de aluviuni.

Apele au creat pagube şi în comuna Alexandru cel Bun; aici, au fost inundate opt gospodării şi trei beciuri. În comunele Grumăzeşti şi Ghindăoani câte o familie a avut nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a scoate apa adunată în curţi.

În toate cazurile cauza producerii inundaţiilor au fost scurgerile de pe versanţi, după cum arată bilanţul făcut de ISU.

Amintim că, la Piatra-Neamţ, de exemplu, un scenariu tras la indigo a avut loc şi în urmă cu două săptămâni; atunci, primarul Dragoş Chitic trăgea un semnal de alarmă cu privire la faptul că Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva ar trebui să înceapă de urgenţă lucrări de colectare a torenţilor în fondul forestier, astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. Din păcate, s-au repetat mai devreme decât era de aşteptat, iar cei care au de suferit acum sunt tot oamenii nevinovaţi. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.