Acasă Administratie Monument în Parcul Central din Piatra-Neamţ

Monument în Parcul Central din Piatra-Neamţ

1067
1
DISTRIBUIȚI

La iniţiativa Protopopiatului Piatra-Neamţ, care şi-a asumat paternitatea acestui proiect, Primăria Piatra-Neamţ va amplasa, în Piaţa Ştefan cel Mare din municipiu, un monument care să aminească de martiriul credincioşilor închişi în temniţele comuniste.

Iniţiativa amplasării acestui monument a apărut în urmă cu un an, iar în iunie 2020 Primăria şi-a eliberat sieşi autorizaţia de construire necesară. Lucrările au început la finalul săptămânii trecute, prin pregătirea locaţiei viitorului monument.

Din păcate, cu toate că parcul este suficient de mare, varianta aleasă nu este cea mai fericită: monumentul va fi construit taman pe locul în care, până acum, a tronat statuia intitulată „Teatru“ – creată, în anul 1979, de artista Iuliana Turcu.

Monumentul va avea la bază un soclu hexagonal pe care va fi aşezată o colonadă care va susţine o impresionantă cruce celtică.

Monumentul trebuie finalizat până în luna octombrie (conform autorizaţiei de construire), dar cu siguranţă va putea fi admirat mult mai devreme. (L. I.)

1 COMENTARIU

  1. Oare de ce nu-si vad preotii de ale lor ? De ce trebuie instalat in parcul central al orasului un kitsch ?
    Pentru ca artistul a turnet mai multe exen
    Mplare ?
    Mai e unul la Tarcau, care nu are legatura cu tema, Regina Maria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.