Acasă Eveniment Monstrul

Monstrul

790
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat dintr-o comună limitrofă municipiului Piatra-Neamţ a fost arestat preventiv de judecători, în ziua de 22 mai, pentru că şi-a violat fiicele minore. Nu vom publica numele acestuia întrucât aceasta ar putea duce la identificarea victimelor. Cert este că, începând din 2019, vreme de mai multe luni, el a abuzat sexual minorele. Poliţiştii au aflat grozăvia la sfârşitul săptămânii trecute, l-au reţinut imediat pe individ, iar instanţa l-a trimis după gratii. Imediat ce a aflat sentinţa, bărbatul a contestat-o.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul (…). Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 22.05.2020 şi până la data de 20.06.2020, a inculpatului (…), cercetat în dosarul penal cu nr. 4123/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ pentru săvârşirea infracţiunii de viol, în formă continuată (cinci acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 218 alineatele (1), (3) literele a, b, c, Cod Penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) Cod Penal“, se arată în sentinţa instanţei de sub Pietricica.

La alineatul 1, articolul 218 din Codul Penal arată următoarele: „Raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani şi interzicerea exercitării unor drepturi“. Alineatul 3 al aceluiaşi articol specifică: „Pedeapsa este închisoarea de la cinci la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când: a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului; b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră; c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani“.

Fiind vorba despre o infracţiune la viaţa sexuală, cu victime minore, Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie a precizat că nu poate oferi detalii despre acest caz.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.