Acasă Administratie Medicii de familie, exasperaţi de sistemul informatic al CNAS

Medicii de familie, exasperaţi de sistemul informatic al CNAS

665
1
DISTRIBUIȚI

Medicii de familie din judeţul nostru reclamă faptul că au ajuns să valideze datele în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în toiul nopţii, din cauza problemelor de funcţionare a sistemului. Doctorii au sesizat, de mai bine de zece zile, această situaţie care îi poate face să rămână cu serviciile nevalidate şi, în consecinţă, neplătite. „Ca să pot să trimit raportarea a trebuit să trag aproape două săptămâni, împreună cu firma de la care am cumpărat softul. M-am chinuit de pe data de 1 iulie, până azi (11 iulie – n.red.) la 6.30. Merge îngrozitor. Este bătaia de joc a întregului sistem informatic românesc. Nu se poate ceva mai prost. În conformitate cu contractul cadru, noi trebuie să transmitem datele legate de serviciile medicale în maximum 72 de ore de la introducerea serviciului în sistem. În condiţiile în care aceste 72 de ore trec, serviciile nu se validează şi medicul nu este plătit.  Noi am muncit mult «pro bono» pe chestia asta. De aproximativ un an şi jumătate, sistemul este falimentar total, nu  merge deloc, şi pierdem foarte mulţi bani pentru că nu ne validează serviciile“, a explicat medicul Mihaela Covrig, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Neamţ.

CNAS a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line. (T. MARIAN)

1 COMENTARIU

  1. De exemplu, documentele emise la un cabinet de medicina de familie (bilet de trimitere, reteta electronica) trebuie validate in termen de maximum 72 de ore, insa au fost situatii in care pe o perioada de 3 zile sistemul a functionat adunat 2-3 ore. Multi dintre medicii de familie se trezesc noaptea pentru a valida documentele de peste zi, sperand ca sistemul este mai accesibil in aceasta perioada a zilei. Tot in aceasta perioada a zilei, medicii de familie incearca si daca au noroc reusesc sa faca raportarile lunare obligatorii catre CNAS. Sistemul informatic a functionat de nota 0,33 , sustin medicii de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.