Acasă Eveniment Maşină arsă

Maşină arsă

421
0
DISTRIBUIȚI

Un autoturism a ars complet, în după-amiaza de 22 iunie, după ce la instalaţia electrică a acestuia s-a produs un scurtcircuit. Evenimentul s-a petrecut pe E 85, în comuna Săbăoani, iar la locul cu pricina au intervenit două echipaje de pompieri romaşcani, cu o autospecială, voluntarii cu altă maşină şi o ambulanţă SMURD (conform protocolului) în caz de nevoie. Din fericire, nu au fost victime.

Pentru că multe dintre incendiile la autoturisme au drept cauză scurtcircuitul, specialiştii în prevenire vă reamintesc faptul că instalaţia electrică este de tensiune continuă, lucrând, pentru autoturisme, în general la 12 V, (autovehicule mari – în general, la 24 V). Pe aceste considerente, componentele instalaţiei trebuie amplasate, în principal, respectându-se necesităţile funcţionale şi de protejare a acestora, în vederea unei corecte funcţionări şi a unei durate de viaţă corespunzătoare. Astfel, trebuie avută în vedere o bună accesibilitate la acele echipamente care, periodic, sunt supuse operaţiilor de întreţinere, reparare sau înlocuire.

În vederea uşurării operaţiilor de verificare şi control s-au adoptat, în ultima vreme, sisteme de diagnoză electrică, permiţând verificarea rapidă a instalaţiei de aprindere a motorului şi a instalaţiei electrice. Se recomandă controlul periodic şi completarea, atunci când este necesar, nivelului electrolitului din bateria de acumulatoare, precum şi verificarea funcţionării releului regulator, generatorului, demarorului electric, instalaţiei de aprindere şi a întinderii curelei de antrenare a generatorului.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.