Acasă Eveniment Marinar salvat de la înec de scafandrii nemţeni

Marinar salvat de la înec de scafandrii nemţeni

387
0
DISTRIBUIȚI

Un bucureştean în vârstă de 32 de ani, care se plimba cu o ambarcaţiune pe Marea Neagră, în zona Constanţa, a fost salvat de la moarte de trei scafandri din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“, aflaţi în misiune pe litoral. Faptele s-au întâmplat pe 11 septembrie, când autorităţile au fost alertate, prin 112, că un catamaran s-a răsturnat în mare, iar o persoană e pe cale să se înece.

„În cel mai scurt timp forţele de intervenţie au ajuns la locul evenimentului şi au salvat persoana, iar ambarcaţiunea au tractat-o în port. Din echipa salvatorilor au facut parte scafandrii plutonieri-adjutanţi Daniel Filimon, Mario Grecu şi Gheorghe Cucolaş. Această întâmplare ar fi trecut neobservată dacă persoana salvată de colegii noştri nu ne-ar fi mulţumit pentru profesionalismul de care au dat dovada aceştia“, a declarat sublocotenentul Irina Popa, purtător de cuvânt al IJSU.

Andrei Ovidiu Popescu, bărbatul salvat de la moarte de scafandrii pietreni, a transmis următoarele: „Echipa de scafandri de la Neamţ m-a ajutat la ananghie. Când ai nevoie de o echipă de scafandri nu eşti într-o situaţie prea roz: de obicei înseamnă că eşti la ore sau minute de moarte. Nu ştiu ce mi-aş fi putut dori mai mult de la acţiunile oamenilor care m-au salvat. Ghiţă şi colegii lui au făcut mai mult decât era nevoie, asta mi-e clar. Când ai norocul să te numeşti «victimă», felul în care ţi se adresează salvatorul contează mult. E greu să recuperezi omul, e şi mai greu să oferi suportul emoţional când o faci. Câteva vorbe, un zâmbet, o glumă, şi «victima» se simte om. Îmi e clar, din discuţiile cu ei, că asta le vine natural. Sunt nişte oameni inimoşi, «stofă» bună. Eu sper să nu mai am vreodată nevoie de serviciile echipei de scafandri nemţeni, dar le sunt profund recunoscător“. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.