Acasă Eveniment Măcelarul Buliga – condamnat la închisoare pe viaţă

Măcelarul Buliga – condamnat la închisoare pe viaţă

2447
0
DISTRIBUIȚI

Florin Mircea Buliga, bărbatul în vârstă de 44 de ani, din municipiul Braşov, care în noaptea de 26 spre 27 martie 2018 şi-a ucis familia (soţia pietreancă – Elena Monica, de 42 de ani, şi copiii – Ioana şi Matei, de 18 şi 13 ani), a fost condamnat de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, ieri, la închisoare viaţă, pentru omor calificat. De asemenea, el va trebuie să plătească daune morale de câte 75.000 de euro părinţilor fostei neveste şi 45.000 de euro surorii acesteia. Prin sentinţa, care nu este definitivă, instanţa a mai hotărât menţinerea obligării la tratament medical pentru ucigaş, întrucât acesta suferă de tulburări de personalitate.

Buliga a mai primit o condamnare anul trecut, la un an de închisoare cu executare, pentru deţinere de droguri de risc în ve-derea consumului propriu. La percheziţia făcută după descoperiorea triplului asasinat, poliţiştii au găsit acasă la acesta aproape şase grame de cannabis.

Reamintim că, sub imperiul mai multor probleme psihice, anul trecut, Buliga şi-a înjunghiat mortal soţia, apoi cei doi copii. Anterior, el a încercat să se sinucidă, însă nu a reuşit decât să-şi provoace nişte zgârieturi. Apoi, a fumat cannabis, a venit acasă, a convins-o pe nevast să-i facă un masaj şi, când femeia a adormit, a omorât-o. Pe urmă s-a dus în ca-mera fetei pe care a înjunghiat-o în piept de mai multe ori, iar apoi şi-a ucis şi fiul, în somn.

Detaliile triplului omor

În timpul anchetei, ucigaşul a dat declaraţii stupefiante. El a arătat că înainte de triplul asasinat era alcoolic, dar cu sprijinul familiei s-a lăsat de băutură. În schimb, s-a apucat de cannabis. Nu se ştie ce i-a întunecat mintea atât de mult, însă medicii legişti au apreciat că răspunde penal, a avut discernămînt, însă scăzut, şi l-au obligat la tratament.

„Cu o zi înainte (26 martie – n.r.) am mers la Mănăstirea Şinca Veche, deoarece doream să fiu singur, ca să mă rog, să meditez, să mă plimb. La această mănăstire am fost de mai multe ori şi singur, cât şi cu familia. Am stat aproximativ 45 de minute, m-am rugat, am asistat la o prezentare a unei măicuţe, în acest timp am avut revelaţia interioară asupra păcatelor mele pe care le-am comis de-a lungul timpului. Precizez că am fost afectat de moartea mamei mele când aveam 14 ani şi de semnificaţia cifrei 6 din viaţa mea. Din câte cunosc eu, există o ciclicitate care se petrece cu aproximaţie în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale, respectiv că este nevoie ca înainte de Paşti să moară anumite persoane care sunt alese de Dumnezeu“, a spus ucigaşul, la anchetă

El şi-a continuat relatarea, după cum urmează: „Am încercat să îi spun soţiei mele că m-am înjunghiat cu un cuţit în zona inimii, dar nu m-a băgat în seamă. (…) Eu când am urcat în casă aveam la mine, în rucsac, cuţitul cu care mă înjunghiasem. (…) Până să se culce soţia, ne-am conectat la aparatul Tesla, care creează un câmp de energie foarte ridicată şi care m-a relaxat. După ce am servit masa, i-am propus soţiei să-i fac un masaj, pe patul pe care îl aveam în dormitor. A fost de acord şi s-a aşezat. Am aşteptat aproximativ 30 de minute ca să adoarmă şi apoi i-am înfipt cuţitul pe care îl adusesem din maşină, de două sau trei ori în zona inimii, s-a zbătut. A dat din mâini şi m-a zgâriat pe faţă şi a scos un sunet dar nu am înţeles nimic din ce a zis. Am luat orhideea şi am aşezat-o pe pieptul soţiei, pentru că era floarea ei preferată, am stat lângă ea până la ultima răsuflare. Am spus o rugăciune care avea ca scop elevarea sufletului ei pentru a ajunge într-un loc mai bun. Consider că prin fapta mea am făcut un lucru bun, deoarece sufletul ei se află acum într-un loc liniştit. (…) După ce fata a intrat în camera ei, am aşteptat ca ea să adoarmă, am intrat cu cuţitul şi am lovit-o de mai multe ori în zona inimii, s-a zbătut, a încercat să spună ceva dar nu pot  preciza dacă a şi reuşit. Am mai stat puţin şi apoi am intrat în camera băiatului unde am procedat la fel, l-am lovit de mai multe ori în zona inimii. (…) Ceea ce mă bucură în momentul de faţă e că îi ştiu pe copii şi pe mama lor că sunt fericiţi şi au o viaţă mai bună într-o altă lume, lucru pe care eu l-am oferit acestora“.

Vroiam să-i scutesc  de o suferinţă

Din dosarul cauzei rezultă că Buliga şi-a ucis familia pentru a-i scuti de o suferinţă. „După ce consumam acel drog mă simţeam bine, aveam o stare de relaxare, ascultam muzică, făceam acest lucru deoarece eram şi sunt nemulţumit de viaţa pe care o duc în societate. Şi mi-ar fi plăcut să trăiesc în mediul natural, în pădure. (…) Eu am o comunicare personală cu Dumnezeu, care cred că este Zamolxis, şi care m-a asigurat de faptul că eu sunt fiul lui. Cu sufletele victimelor am comunicat prin rugăciune. Mesajul principal pe care l-am înţeles de la divinitate este că pămîntul va avea o altă înfăţişare. Faptele pe care le-am săvârşit asupra membrilor familiei au legătură cu acest mesaj deoarece vroiam să-i scutesc de o suferinţă“, a mai spus criminalul.

Însă, pe parcursul detenţiei, după ce drogurile consumate i-au ieşit din organism, el şi-a reconsiderat poziţia, făcând următoarele declaraţii: „Nu am premeditat niciodată să-mi omor familia, iar la momentul respectiv este un gol spaţio-temporal care nu poate fi reprezentat şi abia acum încerc să-l înţeleg. După experienţa pe care am avut-o la Jilava şi în urma discuţiilor purtate cu alte persoane din mediul penitenciar aflate într-o situaţie asemănătoare mie, în prezent nu mai cred în ideile pe care le afirmam legat de moartea mea, care ar fi trebuit să se petreacă la o anumită vârstă, şi nici celelalte teorii legate de simbolistica cifrei 6 şi celelalte aspecte menţionate anterior. Sunt de acord şi am să accept decizia care va fi luată de către justiţie în cazul meu. În prezent nu mai sunt stăpînit de idei de sinucidere, iar motivele de sinucidere avute după comiterea faptei, dar şi în timp ce mă aflam în arest, nu le mai am. (…) Ce s-a întâmplat în zilele dinaintea şi ulterior comiterii faptelor pentru mine sunt învăluite în ceaţă şi nu-mi pot explica prea bine de ce am acţionat în acest fel. Regret suferinţa provocată părinţilor soţiei mele şi tuturor persoanelor apropiate mie şi a cunoscuţilor copiilor mei şi nu ştiu cum aş putea să le cer iertare pentru suferinţa produsă“.

Aşa cum am mai relatat, după arestarea lui Buliga, victimele acestuia au fost înmormântate în aceeaşi groapă, în comuna Tupilaţi, loc în care s-au retras părinţii Monicăi Buliga, după pensionare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.