Acasă Economic La Mulți Ani Corneliu MIFTODE!

La Mulți Ani Corneliu MIFTODE!

802
0
DISTRIBUIȚI

preambul

„Urcuşul e greu dar voi ajunge spre seară sus şi poate, înainte de întuneric, aş putea să mă odihnesc şi pe urmă să aprind focul şi să aştept toate stelele să lăcrimeze pentru mine în aerul pur şi voi asculta cum fâlfâie aripile fluturilor de noapte şi sub palmă vreun miriapod…”  
(din romanul „FERPAR”)

 

          Urări și Notificare

         

Încordat ca un Bivol în sfori ai tras de tine însuți.

Și acum îmi tot repeți că ai valiza făcută? Să pleci? Unde?

Chiar crezi matale că Dumnezeu nu are Umor? Are. Te va împiedica pe un drum lunecos, te vei rostogoli ca o minge de foc spre deal, nicidecum spre vale, te va speria vreo Buhă într-un amurg gri-roziu. Te vei regăsi în majestatea Corbului tău din tinerețe care, privindu-te cu noblețe, te va întoarce din drum.

Vei rămâne aici, printre Oameni, lângă mine!

Vei rămâne pentru că nimeni nu pleacă fără socotelile încheiate: cu Viața, cu Lumea, cu Sufletul lui.

Anica LUNCANU

 

Post scriptum la închiderea temporară a ediției: știi că voi face anunțul public…

Corneliu MIFTODE pe Simeză!!!

Îmi place să cred că știi asta, Nebunule Frumos. Dar, presupunând că nu ai luat la cunoștință, iată:

  1. I. Primul Scenariu: te leg fedeleș, prind eu cumva un șarpe mic, mic, mic și rece ca șfichiul apei pe piele sau o shopârlă vărgată și ți-o strecor în rucsac, adun toate cotarlele și motanii de pe drum, strâng purici într-o punguță și paingi din aceia negri cu picioare scurte de care te temi, furnici roșii din mușuroaie și… eliberez aceste biete ființe în clasica ta ținută de bumbac și în somnul tău de dimineață și de Frumusețe. După asta, eliberez bondarii în odaie, viespile din cuib, îți tai părul în somn și te sluțesc, îți ung ochelarii cu cremă de ghete, îți înnod șireturile și… mai văd eu…
  2. II. Al doilea Scenariu: caut prin Tainițele dumitale, scot filmele developate, caut pe domnii Florin MIHAI, pe Ioan CLOPOȚEL, pe BANDERAS, pe Ozolin DUȘA, Teo OBREJA, pe Sorin MIHĂILESCU și alții. Le scoatem pe Hârtie și le arunc eu însămi din Turnul lui Ștefan ca pe niște fluturi prinși în iureșul vîntului dinspre Pietricica. Și atâta voi râde, voi râde, voi râdeeeee de zbuciumul nedumiririi tale când vei fi fost deja convins, inutil și tardiv, că…

Frumusețea NU este Perfecțiune!

III. Al treilea Scenariu: le voi îndeplini pe primele două. Dar nu uita, Trubadurule, o piesă bună nu are neapărat trei acte, se scrie, se rescrie, se reinventează. E ca Iubirea, ca Teroarea, zilnică, terifiantă… (va urma, la anul).

Semper idem!

Și toți care se regăsesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.