Acasă Cultura La Cinema „Dacia“: „Lumea e a mea“, proiecţie de gală în prezenţa...

La Cinema „Dacia“: „Lumea e a mea“, proiecţie de gală în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu

2156
0
DISTRIBUIȚI

Regizorul Tudor Giurgiu va veni la Piatra-Neamţ la sfârşitul acestei săptămâni pentru a lua parte la proiecţia de gală a filmului „Lumea e a mea“ (The World is Mine). Filmul va fi difuzat în premieră la Cinematograful „Dacia“, duminică, 25 octombrie, la ora 19.00. Din distribuţia peliculei regizată de Nicolae Tănase fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochină, Florin Hriţcu (actor la Teatrul Tineretului) şi Dan Rădulescu. Publicul este invitat să vizioneze o dramă a generaţiei actuale, care aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanţa. Larisa vrea multe de la viaţă: bani, valoare, influenţă, popularitate şi respect. Fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obţine. „Lumea e a mea“ este un film colorat şi amar, viu şi strident, despre revolta inutilă a unei generaţii pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube şi like-uri pe Facebook.

„Lumea e a mea a pornit ca un scenariu de licenţă al scenaristei Raluca Mănescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de până acum. Iniţial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor, şi mi-a plăcut emoţia şi energia pe care o dezvoltau personajele şi si-tuaţiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare în peisajul românesc, un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece. Nu am vrut să fac un film social, unul care să descrie o realitate cotidiană şi să rămână distant, ci am vrut să pătrund cât se poate de mult în intimitatea acestor fete, să le descopăr dorinţele şi visele, să le înţeleg fiecare decizie“, a declarat regizorul Nicolae Tănase.

Pelicula a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a şi câtigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câştigat Menţiunea specială a juriului în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary şi Trofeul Anonimul la International Independent Film Festival. Pe coloana sonoră a filmului se regăsesc două piese ale cunoscutei artiste pop Ruby. Filmul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 15 ani. Preţul unui bilet este 10 lei. (S. DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.