Acasă Economic Întrebările şefului PNL

Întrebările şefului PNL

943
0
DISTRIBUIȚI

 

Prima reacţie a noului şef al PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, după ce a preluat interimatul organizaţiei este cu privire la chestiuni legate de migraţia politică.

La scurt timp de la momentul în care acesta s-a întâlnit cu şefii PDL, întrunire în care s-a discutat despre posibila plecare a mai multor primari din PDL spre PSD, noul şef al PNL Neamţ a emis un comunicat în care „condamnă“ acţiunile guvernului.

Acesta susţine că prin ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, guvernul actual vrea să demonstreze că doar dacă eşti membru PSD poţi obţine fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

El mai susţine că guvernul PSD dovedeşte că lucrează împotriva românilor şi totul pentru a putea ajunge la Cotroceni. „Primarii, dacă nu trec la PSD atunci nu li se acordă bani. Ordonanţa de urgenţă poate fi privită ca o formă de şantaj şi manipulare pe care se pare că unii vor să o ducă la rangul de politică de stat“, este menţionat în comunicat.

El face referire şi la întrunirea aleşilor PNL şi PDL de la Braşov, şi spune că este convins că preşedinţii de Consilii Judeţene, primarii, consilierii judeţeni şi locali ai ACL vor arăta că nu se lasă intimidaţi de promisiunile mincinoase ale PSD şi vor rămâne loiali partidului care i-a susţinut în alegeri.

„Nu în ultimul rând, PSD demonstrează că nu are pic de respect pentru voinţa şi votul românilor. Nimeni nu poate să modifice istoria şi nici voturile acordate în 2012 pentru PNL. Fiecare ales local trebuie să fie conştient că îşi va pierde mandatul atunci când ordonanţa de urgenţă va fi declarată neconstituţională de CCR. În plus, primarii trebuie să fie conştienţi că promisiunile făcute în campania electorală vor rămâne doar promisiuni. Bugetul de stat nu va putea susţine într-o lună de zile lipsa fondurilor nealocate timp de 2 ani“, este menţionat în comunicat.

Cozmanciuc, în calitatea sa de şef al organizaţiei PNL Neamţ, solicită guvernului, în numele prima-rilor nemţeni, dar şi al cetăţenilor din toată ţara, deblocarea fondurilor atât de necesare comunităţilor locale. Guvernul trebuie să înţeleagă că această ordonanţă de urgenţă ce poate fi privită ca o formă de şantaj şi manipulare este inaccep-tabilă, imorală şi împotriva statului de drept. Astfel de demersuri cu impact major trebuie adoptate în Parlament, prin lege, şi nu prin OUG.

„În final, nu pot să nu mă întreb: ce se va întâmpla dacă un primar pariază greşit şi se va duce spre partidul care nu va câştiga bătălia pentru Cotroceni? Cred că aleşii locali trebuie să privească spre viitor, convingerea mea fiind aceea că cei corecţi şi oneşti  nu îşi vor trăda electora-tul“, încheie deputatul ieşean. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.