Acasă Administratie „Intersecţia morţii“ va fi semaforizată

„Intersecţia morţii“ va fi semaforizată

690
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii DRDP Iaşi au anunţat începerea lucrărilor în intersecţia DN 15D cu DJ 156A, începând cu data de luni, 14 septembrie. În intersecţia de la Căciuleşti, s-au produs de-a lungul anilor unele dintre cele mai grave accidente rutiere din judeţul Neamţ, cu pierderi de vieţi omeneşti, motiv pentru care este cunoscută şi sub numele de „intersecţia morţii“.

Hotărârea a fost luată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, astfel încât circulaţia să fie reglementată cu ajutorul semafoarelor rutiere, în vederea scăderii numărului de accidente petrecute în această intersecţie.

Într-un comunicat, DRDP Iaşi precizează: „Intersecţia DN 15D cu DJ 156A este o intersecţie de tip «dublu T», amenajată cu benzi destinate virajului la stânga pe ambele direcţii de mers ale drumului naţional 15D, fiind prevăzută, totodată, cu insule de dirijare a traficului pe drumul judeţean 156A. Semnalizarea orizontală şi verticală este realizată corespunzător, conform normelor şi normativelor în vigoare. Ca atare, aşa cum reiese şi din procesele verbale ale Poliţiei, cauza principală a accidentelor în zonă o constituie neatenţia şoferilor (neacordarea de prioritate), în ciuda semnalizării corespunzătoare a intersecţiei menţionate.

Pentru îmbunătăţirea semnalizării orizontale şi verticale, se vor amplasa suplimentar stâlpi lamelari de ghidare şi butoni luminoşi, care să atragă atenţia participanţilor la trafic că tranzitează o zonă predispusă accidentelor rutiere“.

DRDP Iaşi a organizat o procedură de achiziţie pentru proiectare şi execuţie semaforizare intersecţie DN 15D cu DJ 156A, iar la momentul actual, ofertantul câştigător se află în faza de implementare a proiectului.

(I.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.