Acasă Social Infiltraţii în baraj din cauza fisurilor din asfalt

Infiltraţii în baraj din cauza fisurilor din asfalt

9938
2
DISTRIBUIȚI

O vizită a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Asaftei, la Barajul de la Bicaz a scos la iveală o problemă la care autorităţile, dar şi cei care gestionează colosul nu par să găsească rezolvare. Din cauza fisurilor apărute la nivelul asfaltului de pe DN 15, apa de ploaie se infiltrează în interiorul barajului şi pune în pericol sistemele electrice, care esenţiale pentru buna funcţionare a trapelor de evacuare a apei. Potrivit vicepreşedintelui, reprezentanţii Hidroelectrica au găsit o soluţie de compromis şi au montat nişte uluce pentru a devia traseul apei care picură din pereţi. „Fisurile apărute în asfalt creează inconveniente grave instalaţiilor şi echipamentelor (imense tablouri electrice) ce trebuie să pună în mişcare stăvilarele. Concret: apa din şosea se scurge peste tablourile electrice. Se impune intervenţia urgentă a celor de la drumurile naţionale pentru turnarea unui covor asfaltic şi realizarea reparaţiilor de-a lungul barajului“, a spus vicepreşedintele Ion Asaftei.

Acesta a mai declarat că a sesizat problema şefilor de la Direcţia Regională de Drumuri Iaşi şi că a primit garanţii referitor la găsirea unei rezolvări în cel mai scurt timp. „L-am sunat pe domnul Laicu, directorul DRDP Iaşi, şi acesta a spus că licitaţia pentru asfaltarea DN 15 este în derulare, dar că va face eforturi pentru a se asfalta cei 200 de metri, cât e lungimea barajului, înainte de demararea proiectului mare. Apreciem deschiderea şi faptul că ţine cont de nevoile nemţenilor“, a precizat Ion Asaftei. (Roxana C.)

2 COMENTARII

  1. Domnul Asaftei este mana cereasca a judetului neamt, este un mare egiptolog si, iata, un mare hidrolog.Dumnealui va face axialul Izv. Muntelui -Durau pe 4 benzi.Nu ma indoiesc ca cei 200 de metri vor fi si marcati cu vopsea pentru a preveni fisurile.

  2. Noroc cu vizita asta de lucru! Ca cei ce trec pe baraj sunt chiori si nu vad ca de ani de zile nu se intampla nimic bun pe DN 15. Sau cei care lucreaza in baraj sunt atat de prosti incat sa nu observe ca sunt probleme?
    Cu o moarte suntem datori. O ia barajul la vale? Si?
    Daca pune umarul cine trebuie si se mai si trage-n poza cand zice hei-rup, treaba-i rezolvata!
    Dar cu podurile ce se-aude? Dar cu parapetii care mai au o chemare?
    Cum ar zice unii: bre, ma lesi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.