Acasă Eveniment Încep lucrările de eliberare a albiei Siretului, la Luţca

Încep lucrările de eliberare a albiei Siretului, la Luţca

342
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Neamţ au semnat contractul de atribuire a lucrărilor de eliberare a albiei Siretului de ruinele podului de la Luţca – prăbuşit în urmă cu un an şi două luni – şi au dat ordinul de începere a lucrărilor.

Din această săptămână, muncitorii firmelor câştigătoare a licitaţiei – Kipper Trans Podoleni, Andrei Construct Podoleni şi Claudiu Demolări Tarcău – se apucă de treabă, având termen maxim trei luni pentru a „igieniza“ zona. S-ar părea că acest termen va fi devansat, reprezentanţii firmelor luându-şi angajamentul că în maximum două luni ruinele podului vor deveni amintire.

Valoarea contractului este de circa zece milioane de lei. În paralel, Consiliul Judeţean va comanda studiul de fezabilitate pentru construirea unui pod nou. Potrivit caietului de sarcini, picioarele podului vechi vor fi păstrate şi vor fi integrate în structura noului pod, la fel şi culeele (elementele care fac legătura dintre pod şi maluri) – deoarece s-a constatat că nu au suferit daune structurale.

Costurile estimate pentru construirea unui nou pod se ridică la 40 de milioane de lei.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.