Acasă Economic Încă un control la Spitalul Judeţean

Încă un control la Spitalul Judeţean

1163
0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătăţii (MS) a trimis, recent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Corpul de control din subordinea sa pentru a colecta date despre incendiul petrecut acum 4 luni, în secţia ATI, şi în urma căruia au decedat 10 pacienţi. Controlul, spun oficialii spitalului, nu a vizat decât episodul tragic de la ATI, şi el reprezintă o continuare a altui control, similar, care a avut loc la începutul acestui an.

„Este o continuare a controlului din ianuarie. Au adunta date, după ce au vizitat secţia ATI, dar au purtat şi discuţii cu mai multe persoane din spital, care au a fost în unitate la momentul incendiului. Au vrut să vorbească cu domnul dr. Verzea, care era director medical, atunci când a fost incendiul, au vorbit cu mine şi inclusiv cu domnul manager (ec. Alexandru Filimon – n.red.). Corpul de control şi-a încheiat activitatea la Spitalul Judeţena, astăzi (vineri, 19 martie – n.red)“, a precizat dr. Cristina Atănăsoaie-Iacob, director medical al SJU.

Dintre cei care au însoţit membrii Corpului de control spun că aceştia au făcut fotografii, au verificat în detaliu fiecare metru pătrat pe unde au călcat şi chiar au împărţit şi câteva reproşuri vizavi de unele aspecte ale actualelor circuite medicale.

La sfârşitul lunii trecute, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, declara, referitor la stadiul rapoartelor în cazul incendiilor de la Piatra-Neamţ şi Institutul „Matei Balş„, că neregulile evidenţiate sunt multe. „Vorbim despre spaţiul insuficient, vorbim despre numărul de paturi, despre clădiri vechi, despre diverse neajunsuri de la un spital la altul, instalaţii electrice vechi, instalaţii de gaze medicale vechi. Lucrurile trebuie remediate, cât mai curând“, a spus ministrul. Rămâne de văzut în ce măsură aceast nou control îi va ajuta pe oficiali să-şi contureze şi mai bine o imagine a evenimentelor petrecute pe 14 noiembrie 2020.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.