Acasă Social „Împreună pentru viaţă“ : 26 de liceeni instruiţi pentru a fi voluntari...

„Împreună pentru viaţă“ : 26 de liceeni instruiţi pentru a fi voluntari în campanii antidrug

1024
3
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ (CPECA) au marcat zilele trecute sfârşitul proiectului „Împreună pentru viaţă“, finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ.

La evenimentul care a avut loc joi, 4 septembrie, a participat şi echipa de implementare formată din reprezentanţi ai Fundaţiei de Iniţiativă Locală „Petrodava“ Piatra-Neamţ.

Proiectul a demarat în luna iunie 2014 şi a avut ca scop sensibilizarea şi conştientizarea tinerilor şi a membrilor comunităţii din municipiul Piatra-Neamţ şi oraşele Târgu-Neamţ şi Bicaz cu privire la riscurile consumului de tutun, alcool, de aşa-numite «produse etnobotanice» şi de droguri ilegale. „Pe parcursul celor trei luni de proiect a fost organizat un curs încheiat cu o tabără de formare în domeniul prevenirii consumului de tutun, alcool şi droguri ilegale la care au participat 26 de tineri voluntari din unităţile liceale din Neamţ. De asemenea, un impact pozitiv a avut şi  campanie de informare comunitară cu privire la implicaţiile consumului de droguri şi de promovare a serviciilor CPECA Neamţ“, a declarat Nicoleta Tablan, din cadrul CPECA Neamţ.

Tot în cadrul proiectului au fost realizate 2.000 de pliante cu informaţii despre implicaţiile consumului de droguri şi promovare a serviciilor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, 30 de afişe de promovare a proiectului, precum şi un banner personalizat de promovare a proiectului şi finanţatorului.

La sfârşitul activităţii care a marcat finalul proiectului au fost acordate diplomele de participare si diplomele de recunoaştere oficială ca vo-luntari ai Agenţiei Naţionale Antidrog.

(S. DAMIAN)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.