Acasă Administratie Impozite majorate cu 3,8% pentru pietreni

Impozite majorate cu 3,8% pentru pietreni

526
0
DISTRIBUIȚI

În 2021, pietrenii – persoane fizice vor avea de achitat impozite şi taxe locale majorate doar cu 3,8% (practic, o indexare cu rata inflaţiei) faţă de 2020. Propunerea celor din conducerea primăriei trebuie să primească girul consilierilor locali, în şedinţa programată astăzi.

Indexarea se va aplica impozitului pe locuinţe, impozitului pe teren impozitului auto, impozitelor şi taxelor speciale.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor locale, până pe 31 martie, bonificaţia va fi de 10%. Neplata la timp a impozitelor locale va fi taxată cu majorări de 1% pe lună.

O parte dintre pietreni vor fi scutiţi de plata impozitelor locale. Este vorba despre cei care nu realizează niciun venit, respectiv despre cei care primesc doar ajutor social în baza Legii venitului minim garantat.

O altă categorie de pietreni poate cere reducerea cu 50% a impozitelor datorate. Vizaţi sunt cei ale căror venituri lunare cumulate (toţi membrii de familie) nu depăşesc şalariul minim brut pe economie – atâta cât va fi acesta stabilit prin viitoarea lege a bugetului de stat.

Cei în cauză nu trebuie să mai deţină vreo altă locuinţă în proprietate, nici maşini, şi nu trebuie să apară ca acţionari sau administratori la societăţi comerciale.

Tot în şedinţa deastăzi, consilierii locali vor putea decide anularea datoriilor la bugetul local mai mici de 40 de lei. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.