Acasă Eveniment Afacerişti trimişi la închisoare

Afacerişti trimişi la închisoare

616
0
DISTRIBUIȚI

În ziua de 17 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au depistat, în municipiul Piatra-Neamţ, pe doi localnici în vârstă de 52 şi 62 de ani, căutaţi la nivel naţional, întrucât au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare. Este vorba despre Liviu Ciobanu şi Ioan Rachieru, care au primit câte şase ani şi două luni. Ei au fost depuşi la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepselor. Cei doi au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat condus de Lucian Nicolae Mursez, patronul firmei de pază „Scorseze Security“, condamnat şi el la şase ani în regim închis. În acelaşi dosar au mai fost date următoarele sentinţe: Claudia Apopei – patru ani şi şase luni cu executare, iar cu suspendare – Constantin Crăcăoanu – patru ani, Mihai Marin – patru ani, Gabriela Gherbali (contabila firmei) – trei ani, Gavril Niculeasa – doi ani şi Gheorghe Nistor – tot doi. Instanţa a mai dispus anularea unor facturi şi obligarea la plată a o parte din inculpaţi a sumei de 357.372 de lei.

„În perioada octombrie 2011 – ianuarie 2012, în baza unei rezoluţii infracţionale, bărbatul de 62 de ani a emis facturi fictive în numele unei societăţi comerciale, prin care atesta livrarea unor mărfuri către alte societăţi, în scopul degrevării acestora de plata contribuţiilor la bugetul de stat, creând un prejudiciu de 15.019 lei, respectiv 133.930 de lei. De asemenea, în perioada mai – octombrie 2014, acesta a emis, în numele unei alte societăţi, facturi fiscale fictive, prin care atesta livrarea unor mărfuri către o altă societate, în scopul de a o degreva de plata obligaţiilor datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu de 3.046.736 de lei.

Totodată, în luna noiembrie 2011, bărbatul de 52 de ani a emis două facturi în numele unei societăţi comerciale prin care atesta, în mod fictiv, livrarea către o altă societate a unor mărfuri, în scopul degrevării acesteia de plata contribuţiilor la bugetul de stat, creând un prejudiciu de  22.512 lei.

În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada mai – octombrie 2014, acesta a emis în numele unei alte societăţi facturi fiscale fictive prin care atesta livrarea unor mărfuri către o altă societate, în scopul de a o degreva de plata obligaţiilor datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu de 28.299.623 de lei“, este precizat într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.