Acasă Sport Handbal feminin – Liga Naţională:Moldovencele înving în premieră la malul Dunării

Handbal feminin – Liga Naţională:Moldovencele înving în premieră la malul Dunării

827
0
DISTRIBUIȚI

 

 

l HC Dunărea Brăila – HCM Roman 22 – 24 (12 – 10)

Liga Naţională de handbal feminin şi-a reluat întrecerea cu etapa XI din cadrul returului. Întrecerea a fost întreruptă din cauza disputării Trofeului Carpaţi pentru naţionala de senioare.

Primul meci al acestei runde s-a jucat în devans, vineri, 27 martie, când codaşa Mureşul Târgu-Mureş a primit vizita echipei CSM Ploieşti. Nu erau semne că mureşencele pot gândi măcar la un punct din această confruntare. Au învins parhovencele, cu scorul de 26 – 23. Mureşencele vor reveni în eşalonul secund, însă marea întrebare este care va fi echipa a doua care va retrograda direct. Vă rea-mintim că după terminarea returului echipele vor fi repartizate în două grupe, în funcţie de locurile ocupate în clasament: 1 – 8 şi 9 – 12.

Dacă în grupa locurilor 1 – 8 se joacă sistem play-off, în grupa 9 – 12 echipele vor începe un nou minicampionat. Aceste echipe vor alcătui un nou clasament, în care vor conta doar punctele obţinute în meciurile directe. Se joacă apoi un tur şi un retur, şi abia atunci se vor decide echipele care retrogradează, cele care vor merge la baraj şi cele care vor lua vacanţă şi vor rămâne direct în Liga Naţională. Celelalte meciuri ale etapei au fost programate pentru duminică, 29 martie. Până la închiderea ediţiei noastre se jucaseră doar meciurile dintre CSM Bucureşti – HCM Râmnicu-Vâlcea, scor 34 – 21, şi CSM Slobozia – Corona Braşov, scor 23 – 26.

Lupte grele

Confruntarea dintre HC Dunărea Brăila şi HCM Roman era de fapt o nouă reeditare a marilor dueluri din ultimii ani. În orice competiţie erau angrenate cele două rivale, tragerile la sorţi scoteau mereu numele celor două echipe. În Liga Naţională cele două combatante se luptă de ani buni cam în aceeaşi zonă: imediat lângă podium.Acum situaţia este identică: HCM Roman este pe locul V, Dunărea Brăila pe locul VII, la doar 4 puncte distanţă. Între ele se află HC Zalău, însă ardelencele au un final incendiar de retur.

Brăilencele sunt acum în scădere de turaţie, eliminarea din Cupa României în faţa echipei din Constanţa fiind considerată o mare surpriză. Moldovencele vor începe bine meciul, reuşind să conducă în minutul 11 cu 5 – 1. Se merge pe aceeaşi linie, cu romaşcancele la timona disputei: 8 – 5 în favoarea lor în minutul 18. Gazdele se apropie la doar un gol în minutul 25, apoi vor termina repriza în avantaj: 12 – 10. Meciul este echilibrat, cu gazdele având 16 – 15 în minutul 40. HCM Roman egalează la 18 – 18, apoi trece în avantaj 22 – 20 în minutul 53.

Nemţencele vor păstra acest avantaj până la finalul meciului şi se vor impune în premieră la Brăila, cu 24 – 22.

Aportul ofensiv al echipei noastre a fost repartizat astfel: Ana Maria Iuganu – 8, cu 5 din 7 m, Jasna Toskovic – 7, Diana Druţu – 6, Daniela Băbeanu – 2 şi Raluca Ivan Agrigoroaie – 1. Cele mai eficiente jucătoare de la gazde au fost Alina Horje – 8 şi Gabriela Perianu – 4.

Meciul s-a jucat duminică, 29 martie, cu începere de la ora 11.00. Au arbitrat această dispută Radu Iliescu şi Doru Manea, ambii din Bucureşti. Vom reveni cu celelalte rezultate ale etapei şi clasamentul la zi.

(Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.