Acasă Eveniment Gospodărie făcută scrum în Girov

Gospodărie făcută scrum în Girov

537
0
DISTRIBUIȚI

Marţi după-amiază, pe la ora 12.30, a izbucnit un puternic incendiu la gospodăria unei femei în vârstă de 71 de ani, din satul Căciuleşti (al comunei Girov). La locul evenimentului s-au deplasat voluntarii şi pompierii pietreni cu mai multe autospeciale. Când au ajuns, flăcările cuprinseseră mansarda şi acoperişul casei, plus o anexă, ameninţând să se propage la alte construcţii. Lupta cu flăcările a fost grea pentru că vântul bătea foarte tare.

Au ars: acoperişul locuinţei şi mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, uşile şi ferestrele, mobila, aparate electrocasnice şi textile din camerele mansardei şi o anexă de 100 mp în care erau 300 de kilograme de cereale, cinci metri cubi de lemn, mai multe scule şi diverse unelte gospodăreşti. Proprietara a făcut atac de panică, fiind îngrijită de paramedici şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Doi copii au rămas sub cerul liber

În urma incendiului de marţi, cei cinci membri ai familiei Voideş, inclusiv pe doi copii minori, un băieţel în clasa a III-a şi o fetiţă în clasa a IV-a, au rămas fără adăpost. Bunicii paterni şi tatăl, care munceşte zilnic pentru a-şi întreţine familia, acum se văd nevoiţi să înceapă de la zero. Comunitatea şi apropiaţii au lansat un apel către toţi cei care pot şi doresc să ajute, fie că este vorba de donaţii în bani sau de materiale de construcţie necesare reconstruirii casei.

Pentru cei care doresc să contribuie, dar nu pot ajunge în Căciuleşti, donaţiile pot fi făcute în următorul cont: nume titular – Voaides Marius, cont – RO68 BRDE 280S V602 3973 2800, moneda- RON.

Tatăl copiilor poate fi contactat la numărul de telefon 0766/360411. Fiecare gest contează şi poate face diferenţa în viaţa acestei familii aflate în dificultate. Solidaritatea şi sprijinul comunităţii pot aduce un strop de speranţă şi confort familiei afectate de incendiu, reamintindu-ne că împreună putem depăşi orice obstacol.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.