Acasă Administratie Acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt

Acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt

646
0
DISTRIBUIȚI

Ieri după-amiază, vântul care a bătut în rafale ce au atins şi 60 de kilometri/oră, a smuls acoperişul unui bloc cu partu etaje situat pe strada Bistriţei – varianta municipiului Piatra-Neamţ. Evenimentul s-a petrecut pe la ora 12. Acoperişul, construit în urmă cu aproape 20 de ani, a căzut în faţa blocului, peste un stâlp de iluminat, pe care l-a distrus. Din fericire, în acel moment nu era nimeni în zonă.

La faţa locului au intervenit pompierii şi poliţiştii locali. Primi au început să degajeze zona de elementele căzute (lemne şi tablă), în timp ce agenţii au asigurat un perimetru de siguranţă, nelăsând curioşii să se apropie. La ora 14.30 încă se mai lucra pentru eliberarea zonei.

„Reamintim că potrivit Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, astfel de construcţii trebuie executate în baza autorizaţiei de construire şi a unui proiect tehnic, cu o firmă autorizată. De asemenea, potrivit Legii 196/2018 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, asociaţiile de proprietari au obligaţia să efectueze reparaţii la acoperişurile blocurilor/condominiilor astfel încât în perioadele cu vânt puternic să nu aibă loc astfel de incidente“, a declarat consilierul Irina Ştefănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.