Acasă Eveniment Gheorghe Ştefan a fost operat de urgenţă

Gheorghe Ştefan a fost operat de urgenţă

827
0
DISTRIBUIȚI

l medicii spun că starea sa de sănătate este bună l ieşirea din arest i-a oferit ocazia primelor declaraţii publice de după arestarea sa la sfârşitul lunii octombrie

Gheorghe Ştefan a ieşit, ieri, din arestul Poliţiei Capitalei şi, însoţit de poliţişti, a mers la o clinică din Bucureşti unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală. El a mers pe propriile picioare la doctori şi a fost însoţit de doi poliţişti.

„Starea mea de sănătate e foarte gravă, având dovezi de la Spitalul Jilava şi Rahova. Am avut şi un preinfarct în arestul IGP – când mi-am pierdut cunoştinţa timp de o oră, iar de când mă aflu în stare de arest mi s-au agravat tulburările cardiace, adenomul de prostată, spondiloza lombară şi leucemia limfatică cronică descoperite la analizele făcute în arest“, a explicat starea sa de sănătate Ştefan, înainte de a intra în operaţie.

La scurt timp după operaţie, medicii au declarat că intervenţia la coloana vertebrală a fost reuşită şi că pacientul va avea nevoie de două-trei zile de recuperare, tehnica aplicată fiind una neinvazivă (laparoscopie). Doctorii au mai declarat că nu este nevoie de un regim special pentru pacient. Ei au precizat că diabetul de care suferă Gheorghe Ştefan se află în remisie.

Medicii au mai spus că rezultatele ana-lizelor şi investigaţiilor pentru celelalte afecţiuni de care suferă Gheorghe Ştefan vor fi clare în următoarele zile. Ei au făcut referire la cancerul la prostată de care suferă pacientul dar şi la infarctul pe care acesta l-ar fi suferit în arest, în urmă cu câteva zile.

Este pentru prima oară, de când a fost arestat preventiv în octombrie 2014, când apar date oficiale despre starea de sănătate a lui Gheorghe Ştefan. În ultima săptămână au circulat tot felul de zvonuri, dar Poliţia Capitalei a infirmat de fiecare dată aceste informaţii.

A prins momentul şi a vorbit despre dosarul Microsoft

Odată scos din arest, Gheorghe Ştefan a vorbit reporterilor Antena 3 despre dosarul Microsoft oferind detalii din dosarul în care este cercetat.

El a repetat că se consideră nevinovat şi că nu are nicio legătură cu dosarul Microsoft. Un dosar în care, spune Gheor-ghe Ştefan, se regăsesc numele a peste o sută de persoane, miniştri, secretari de stat, funcţionari publici din ministere ori diverşi oameni influenţi. El şi-a exprimat nemulţumirea că adevăraţii vinovaţi în acest dosar sunt liberi şi-şi văd de treabă în continuare.  „Infractorii cu milioane de euro dovediţi care au făcut trafic de influenţă, dare de mită, spălare de bani, evaziune fiscală au rămas cu milioanele de euro în conturile personale sau în firmele pe care le administrează. Am curajul să merg la detectorul de minciuni pentru a-mi dovedi nevinovăţia. În următoarea intervenţie a mea voi da toate sumele şi numele inculpaţilor (infractori) care deţin sume de bani colosale şi care, fiind liberi, construiesc scenarii false“, a declarat Gheorghe Ştefan pentru Antena 3.

Primarul suspendat de Piatra-Neamţ susţine că împotriva sa nu există vreo probă la dosar: „Implicarea mea în acest dosar este că mă aflam la o masă într-un restaurant la hotelul lui Dorin Cocoş unde se mai aflau şi alte persoane, recunoscân-du-l pe Dinu Pescariu, dar după aceea mi s-a spus că unul dintre cei care erau la masă era Claudiu Florică. Nu am discutat cu Gabriel Sandu, Cocoş şi Dumitru Nicolae niciodată despre contractul Microsoft. Mă consider nevinovat deoarece sunt martori denunţători şi protejaţi mincinoşi care mă acuză fără nicio dovadă concretă, fără să existe înscrisuri, înregistrări audio video sau ambientale. Nimeni din acest dosar nu spune că am pretins vreo sumă de bani (nici măcar martorii protejaţi, denunţători)“.

În aceste condiţii, Gheorghe Ştefan consideră că arestarea sa este o comandă politică. „Principalele persoane în această afacere sunt Claudiu Florică şi Dinu Pescariu şi alte peste 100 de persoane cu rang de prim-miniştri, miniştri, secretari de stat, funcţionari publici din ministere, de la SGG, parlamentari, oameni de afa-ceri, avocaţi care, după opinia mea, unii sunt nevinovaţi, alţii vinovaţi în proporţii diferite cu un grad de implicare mai mare sau mai mic. Eu, însă sunt cercetat pentru afinităţile politice pe care le-am avut, deoarece eu l-am văzut cu ochii mei pe programele tv pe premierul Ponta când a declarat, de două ori, să fie arestat şi

Gheorghe Ştefan – Pinalti, pentru că sunt luaţi doar cei de la PSD. Înţeleg că aceasta este o comandă politică menită să satisfacă dorinţele prim-ministrului“.

Întrebat care sunt vinovaţii în acest dosar, Gheorghe Ştefan a afirmat că nu poate oferi nume pentru că nu are probe deocamdată. „Eu nu pot să fac denunţuri numai pe vorbe pentru că am demnitate, iar dacă aş face un denunţ, ar trebui documentat cu acte şi înscrisuri, iar caracterul meu nu îmi permite să fac denunţuri mincinoase. Sunt mai presus demnitatea şi onoarea decât suferinţa. Dacă voi face un denunţ va fi împotriva celor care m-au vrut arestat şi numai atunci când voi fi liber pentru a strânge probe“, a declarat Gheorghe Ştefan.

În cadrul anchetei în dosarul Microsoft, Gabriel Sandu, fost mi-nistru PDL şi unul dintre autorii unor declaraţii consistente date în faţa procurorilor DNA a spus recent că activitatea de campanie a lui Traian Băsescu pentru prezidenţialele din 2009 a fost finanţată în mare parte din bani publici. Şi fiica fostului preşedinte, Elena Băsescu, a beneficiat de banii murdari vărsaţi în conturi ascunse pentru finanţarea campaniei electorale de la europarlamentare, potrivit fostului ministru. Gabriel Sandu susţine că el, personal, a dat de multe ori în mână sute de mii de euro li-derilor PDL, sub formă de cotizaţie, pentru campanii. Gheorghe Ştefan însă susţine că dezvăluirile lui Sandu sunt neadevărate. „Cotizaţia la partid nu este reală. Există legea finanţării partidelor politice prin care persoane fizice şi juridice pot face donaţii legale. Eu cu Gabriel Sandu, aşa cum declară şi el, nu am discutat niciodată despre contractul Microsoft, dar probabil nemairezistând fizic şi psihic în arest (…) a declarat unele lucruri trunchiate. Nu am discutat niciodată cu Gabriel Sandu despre nicio sumă de bani.“, a mai precizat Gheorghe Ştefan.

(Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.