Acasă Sport Fotbal: Şi Călin a devenit liber de falimentara FC Ceahlăul

Fotbal: Şi Călin a devenit liber de falimentara FC Ceahlăul

2811
0
DISTRIBUIȚI

Falimentara grupare pietreană de fotbal FC Ceahlăul începe să-şi piardă jucătorii pe bandă rulantă. După Alexandru Margină, Sorin Tăbăcariu şi Marian Liviu Drăghiceanu, de joi 21 iulie, un alt fost component al echipei galben-negrilor de pe Borzoghean, Cristian Victor Călin îşi poate căuta, nes-tingherit, o nouă formaţie pentru care să joace. Fundaşul de 22 de ani a fost declarat liber de contractul pe care-l avea cu SC FC Ceahlăul SA. Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor (din cadrul FRF) a constatat încetarea raporturilor contractuale între jucător şi clubul de fotbal FC Ceahlăul, înţelegere validată în convenţia civilă nr. 1254/23.06.2013. La decizia anunţată de CNSL poate fi înaintat un recurs în cinci zile de la comunicare. Cristi Victor Călin a debutat în campionatul Ligii I la 24 mai anul trecut, în partida pe care FC Ceahlăul a câştigat-o cu 2-1 în disputa contra Universităţii Craiova, pe terenul propriu. Fundaşul a mai jucat apoi în ultima etapă, pe 27 mai 2015 la înfrângerea (0-2) consemnată pe terenul Universităţii Cluj-Napoca, atunci când a fost introdus în repriza secundă.

În precedenta stagiune, când FC Ceahlăul a activat în campionatul seriei I din liga secundă, Călin a fost unul din „ stâlpii“ echipei, mai cu seamă în retur. Atunci, în urma deselor dezertări din lotul galben-negrilor, Călin a rămas alături de portarul Daniel Barna şi de mijlocaşii Sorin Tăbăcariu şi Alex Margină printre jucătorii exponenţiali din mandatul tehnicianului italian Stefano Maccoppi.

Acesta din urmă a fost şi antrenorul care l-a reprofilat în pregătirile din iarnă pe Victor Cristian Călin într-un rol nou pentru el: cel de mijlocaş în banda dreapta. Înainte de a-şi obţine dezlegarea de clubul FC Ceahlăul, Călin era cotat la 100 de mii de euro pe siteul specializat Transfermarkt.de. După reuşita obţinerii sta-tutului nou de jucător liber de contract, jucătorul poate semna de acum cu orice echipă interesată de serviciile sale.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.