Acasă Sport Fotbal – Liga 1 / Împiedicată de propriile erori, FC Ceahlăul...

Fotbal – Liga 1 / Împiedicată de propriile erori, FC Ceahlăul a ajuns Şi mai aproape de zona retrogradabilă

753
0
DISTRIBUIȚI

Cu un singur punct câştigat în ultimele două etape de Liga 1, formaţia Ceahlăul (locul 9 până aseară, înainte de terminarea etapei a 8-a) revine mai aproape de plutonul rivalelor din lupta pentru evitarea retrogradării. Conform aşteptărilor antrenorului Florin Marin, pauza forţată de campionat (necesară debutului primei reprezentative de fotbal pentru debutul în campania de calificare la Euro 2016) nu a fost deloc benefică propriilor jucători. Aseară (după închiderea ediţiei noastre), reprezentanţii Ceahlăului au fost suporterii oltenilor de la CS U Craiova, în partida programată pe terenul Universităţii Cluj-Napoca. O victorie a ultimilor ar duce pe Ceahlăul de pe locul 9 pe locul 10 în clasamentul primului eşalon, la egalitate de puncte (11) cu viitoarea adversară din campionat, Gaz Metan Mediaş şi cu „şepcile roşii“ din Cluj, în cazul unui eventual succes reuşit la vizita Craiovei.

„Dacă nu era eliminat Constantinescu, puteam spera la toate cele trei puncte!“, spunea imediat după joc, atacantul Liviu Ganea, cel care a restabilit egalitatea în meciul de duminică, pentru braşoveni. Şi ai noştri au toate motivele să se considere nedreptăţiţi. „La 2-1, cu Vlad Achim pe teren până la final, nu pierdeam niciodată acest meci. Braşovul a câştigat un punct după ce-au trimis doar de două ori mingea pe spaţiul porţii noastre“, declarau reprezentanţii echipei pietrene. Căpitanul Ceahlăului nu-şi cunoştea nici ieri diagnosticul în urma loviturii la genunchi, suferită înainte de înlocuirea sa (min. 68) cu Marius Onciu. Cel mai probabil, Vlad Achim va efectua astăzi un test cu Rezonanţă Magne-tică (RMN), la finele căruia îşi va afla şi perioada de recuperare.

Ştefănescu – copci la capul spart, Dumitraş- aproape paralizat

Forţaţi de accidentări, alţi doi oameni de bază din echipa pietreană s-au văzut nevoiţi să termine jocul de duminică mai repede decât ceilalţi coechipieri. Mijlocaşul Cătălin Ştefănescu s-a ales cu mai multe copci, la scurt timp după ce-şi spărsese capul într-un duel cu un adversar. Cel mai devreme a plecat însă spre vestiar fundaşul Andrei Dumitraş. Acesta a primit o lovitură puternică pe şold, tot la un duel pentru minge. „Pe moment s-a simţit aproape paralizat în zona muşchiului sciatic! Iar după joc îi era mai rău decât la momentul schimbării sale“, mărturiseau colegii de echipă ai lui Dumitraş.

„Mai bine dădeau ceva bani la jucători! Toată săptămâna s-au gândit doar la grevă“

În partida de duminică, la semieşecul cu FC Braşov, doar jucătorii nu şi reprezentanţii staff-ului tehnic de la FC Ceahlăul au purtat banderole albe pe braţ. „A fost un semn de protest faţă de conducerea clubului. Jucătorii îşi cer drepturile financiare care li se cuvin din restanţele acumulate de mai mult timp în urmă. Cei din conducere mai bine le dădeau ceva bani la echipă pentru că toată săptămâna trecută numai la grevă s-au gândit“, declara unul dintre apropiaţii echipei antrenată de Florin Marin. Şi spectatorii de la tribuna I s-au raliat la gestul jucătorilor. „Daţi-le banii şi mai apoi să ţipaţi la ei!“, a strigat unul dintre împătimiţii suporteri ai Ceahlăului către conducerea formaţiei pietrene.

Marin: „Am pierdut două puncte mari şi asta mă deranjează!“

Şi pentru tehnicianul Ceahlăului, rezultatul jocului de duminică reprezintă un motiv de nemulţumire.

„Meritam mai mult după aspectul jocului. Am controlat partida, am avut iniţiativă şi am reuşit să revenim în meci după ce am fost conduşi. Am pierdut două puncte mari pe teren propriu şi asta mă deranjează!“. Marin a pus remiza cu FC Braşov (2-2) pe seama faptului că echipa sa este lipsită de experienţă şi nu a ştiut să profite de avantajul omului în plus pe finalul meciului. „Am o echipă tânără şi neexperimentată. E normal ca în jocul acestor tineri să apară fluctuaţii. Totul se trage de la lipsa lor de meciuri“, a conchis Florin Marin.

Mâine este debutul în Cupă, la Bacău, cu divizionara secundă Sport Club

Până la disputa oficială din etapa următoare, cea cu numărul 9 în campionatul Ligii 1 (programată sâmbătă, de la ora 16 pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş), jucătorii Ceahlăului vor debuta în cadrul noii ediţii, 2014-2015, a Cupei României. Mâine, de la ora 16, la Bacău, ai noştri vor avea de înfruntat pe terenul „Letea“ din Bacău, replica divizionarei secunde Sport Club Bacău. Partida contează pentru faza „16“-imilor de finală în Cupa României.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.