Acasă Sport Fotbal – Liga 1: Iarăşi înfrânţi!

Fotbal – Liga 1: Iarăşi înfrânţi!

762
0
DISTRIBUIȚI

 

Viitorul Constanţa – FC Ceahlăul 2-0 (1-0)

l au marcat pentru gazde: Fl. Tănase (29), Mitriţă (52)

Spectatori: 150

Au arbitrat: Al. Tudor – S. Gheorghe şi G. Neacşu

Formaţii:

Viitorul: Balauru – Nikolov, Mamele, Daminuţă, Mitrea – Pană, Benzar – Mitriţă (66 Cârstocea), Andelkovic (73 D. Nedelcu), Fl. Tănase – Bonilla (53 Mărkuş). Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

Ceahlăul: Jovic – Dumitraş, Marc, Ichim, Slavickas – Ad. Gheorghiu (62 Popadiuc), V. Achim – Cârjan (69 Mândruşcă), Clonin, Chitoşcă – A. Pavel (46 Ştefănescu). Antrenor: Florin Marin.

Eliminaţi: Nicolov (69) / Mândruşcă (90^4)

Cum s-a marcat:

1-0 min. 29: Nicolov şutează de la 25 de metri lateral dreapta, portarul Jovic nu poate decât să respuingă în faţă balonul, iar de la 7 metri, scăpat din marcajul lui A. Marc, Fl. Tănase înscrie cu „latul“, sub transversala porţii nemţene;

2-0 min. 69: Mitriţă a înscris cu un şut excelent, de la 20 de metri, sub bara transversală, lăsându-l fără replică pe portarul oaspete.

 

Ceahlăul rămâne fără victorie înregistrată în faţa celor de la Viitorul Constanţa, grupare ce-şi dispută partidele de pe teren propriu în acest sezon pe suprafaţa sintetică de joc a ilfovenilor de la Concordia. În plus, pentru ai noştri Chiajna constitue, pe mai departe, un teren minat atât timp cât galben-negrii modoveni n-au izbutit, vreodată, un succes acolo. După ce-şi trecuse în cont 10 din cele 12 puncte puse în joc la ultimele partide din Liga 1, jucătorii Ceahlăului au fost iarăşi de nerecunoscut. Acum două zile, ai noştri au avut programată una dintre „finalele“ sezonului, contra unei contracandidate la evitarea retrogradării. Înainte de Ceahlăul, formaţia lui Gheorghe Hagi pierduse fiecare meci de pe terenul propriu, la Chiajna. Pentru Viitorul, toate cele trei puncte câştigate în rundele precedente fuseseră strânse de pe urma tot atâtor rezultate de egalitate, dar la partidele din deplasare.

„Au jucat de parcă nu şi-ar fi primit salariile“

Despre adversarii de sâmbătă seară, antrenorul Florin Marin şi-a avertizat jucătorii înaintea partidei. „Cei de la Viitorul au jucători de calitate, foarte talentaţi şi de mare perspectivă, dar sperăm ca noi să fim mai determinaţi în joc“. Ei bine, elevii „cravaşaţi“ din tribună chiar de patronul lor, Gheorghe Hagi, au arătat calitate în meci atât timp cât au fost lăsaţi să „zburde“ de către ai noştri. Profitând de prestaţia delăsătoare a partenerului de întrecere, dobrogenii au terminat victorioşi. „Băieţii au jucat de parcă nu şi-ar fi primit salariile de mai bine de o lună!“, spunea pe drumul de întorcere spre casă, unul dintre cei 20 de suporteri ai Ceahlăului, prezenţi sâmbătă seară la partida de la Chiajna.

În startul partidei, Pavel a ratat singura mare ocazie de partea formaţiei vizitatoare. În ciuda taliei impresionante pentru un atacant, primul din ei a reuşit (4) doar să „şteargă“ balonul în loc să-l trimită spre oricare dintre colţurile porţii adverse. La centrarea venită excelent de pe dreapta din gheata lui Dumitraş, Andrei Pavel fusese lăsat nemarcat, în careul gazdelor, la 7 metri, poziţie centrală. Continuarea fazei acestuia a lăsat de dorit. O altă oportunitate de gol de partea nemţenilor a fost cea a lui Andrei Marc, în finalul primului act. În minutul 41, Pavel a centrat în careul gazdelor de pe partea stângă, după o altă încercare eşuată în aceeaşi fază, iar Marc a reluat cu capul, de la 8 metri, nemarcat, însă doar pe centrul porţii, până în braţele lui Balauru.

Apatici, obosiţi, uneori dezinteresaţi

În partida ce a opus echipele formate din cei mai tineri jucători ai campionatului intern Liga 1, Ceahlăul s-a lăsat, sâmbătă la Chiajna, mai mereu dominată. Ai noştri parcă-şi invitau de cele mai multe ori adversarul spre propriul careu, lăsând totodată senzaţia unei stări de oboseală avansată, culmea, după cele două săptămâni de vacanţă competiţională. De aici a rezultat un meci de slabă calitate valorică, o apatie generală în rândurile formaţiei pietrene. Poate că toţi ceilalţi nouă jucători de câmp s-au aşteptat ca tot liderul echipei, Vlad Achim, să rezolve soarta favorabilă a partidei. Până atunci, căpitanul apelat de coechipieri „Zizou“, marcase ultimele patru goluri ale Ceahlăului în precedentele 6 etape.

Prin prestaţia de sâmbătă seară, galben-negrii pietreni au reuşit să bucure formaţia patronată de Gică Hagi pentru cel dintâi succes izbutit în acest sezon. Până la eliminarea atacantului Mândruşcă din minutele de prelungiri ale partidei, Ceahlăul a avut, degeaba, superioritate numerică pe teren vreme de puţin peste 20 de minute. Adică aproape jumătate de repriză secundă, timp în care o echipă cunoscută ca fiind neînvinsă în ultimele patru etape, care a mai bătut şi campioana, în deplasare, nu şi-a creat măcar o ocazie însemnată.

„Nu există echipă care să nu piardă, care să nu aibă slăbiciuni“

Până la zbaterile de pe final, ai noştri au avut o tactică foarte uşor de anticipat, cu un joc previzibil şi nimic surprinzător. Mai mult, s-au întrecut şi în pasele greşite. „Nu există echipă care să nu piardă, să nu aibă slăbiciunile ei. În seara asta, Viitorul a făcut o partidă mai bună decât noi, au fost mai concentraţi, mai agresivi, au avut o dinamică bună de joc, s-au adaptat mai bine la starea terenului şi au câştigat meritat“, a încercat să scuze Florin Marin, prestaţia departe de aşteptări a propriilor elevi.

Pentru noul loc de clasament în finalul etapei a 7-a, oficialii Ceahlăului aşteaptă rezultatele ultimelor dispute. Ieri, la închiderea ediţiei noastre, cu cele 10 puncte reuşite, ai noştri erau tot pe locul 7, dar mai puteau fi depăşiţi de U. Cluj şi FC Botoşani, care au jucat împotriva Rapidului, respectiv a celor de la Dinamo. Următorul meci al pietrenilor este anunţat pentru ziua de duminică, ora 16, în etapa a 8-a de Liga 1, pe teren propriu cu FC Braşov.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.