Acasă Sport Fotbal / Juniorul pietrean Adrian Constantin Juncu, De la grupa lui Florin...

Fotbal / Juniorul pietrean Adrian Constantin Juncu, De la grupa lui Florin Axinia la CS Universitatea Craiova

7963
0
DISTRIBUIȚI

Rămas tot fără echipă reprezentantă la nivelul primelor trei eşaloane interne, fotbalul pietrean mai dă un jucător în campionatul Ligii I al României. Începând de joi, Adrian Constantin Juncu (18 ani) a devenit componentul grupării CS U Craiova. Pietreanul, care va aniversa majoratul în luna mai, s-a specializat ca fundaş-mijlocaş de bandă stânga. Adrian Juncu a trecut ieri examenele vizitei medicale cu lotul noii sale echipe, chiar la momentul reunirii formaţiei oltene. Juniorul pietrean semnifică pentru moment singura noutate în efectivul „juveţilor“, iar ca o confirmare a valorii sale, antrenorul ita-lian Devis Mangia l-a cooptat în lista jucătorilor participanţi în cantonamentul de pregătire din Turcia. Tânărul fotbalist pietrean a plecat chiar de sâmbătă spre Antalya, unde se va pregăti, până pe 26 ianuarie, pentru etapele rămase în restul sezonului Ligii 1. Delegaţia echipei oltene este cantonată în staţiunea Belek, la hotelul Papillon Belvil. În Antalya, CS U Craiova are programate patru meciuri amicale: cu SV Meppen (locul 11 în liga a treia din Germania, 14 ianuarie), Lechia Gdansk (locul 11 în prima ligă din Polonia, 21 ianuarie), Zaglebie Lubin (locul cinci în prima ligă din Polonia, 25 ianuarie) şi Ludogorets Razgrad (locul unu în prima ligă din Bulgaria, 25 ianuarie).

 

Contract pe 5 ani

 

Acordul pietreanului Adrian Constantin Juncu în curtea celor de la CS Universitatea Craiova a fost parafat pe o durată de cinci ani de zile. Până acum o săptămână, când a fost confirmat oficial în lotul „juveţilor“ olteni, juniorul de la Piatra-Neamţ a activat în curtea celor de la Ardealul Cluj-Napoca. La gruparea ardeleană, Adrian a stat timp de un an şi jumătate, perioadă în care avea să fie atent monitorizat de scouterii clubului craiovean. Deşi a mai trecut pentru o perioadă şi prin vestiarul profesorului Lidi Chertic de la LPS Piatra-Neamţ, Juncu este produsul 100% al antrenorului Florin Axinia la Piatra-Neamţ. Acesta din urmă l-a mai promovat în performanţă şi pe mijlocaşul Marian Drăghiceanu, ajuns acum în curtea liderei din Liga a II-a internă, Dunărea Călăraşi. Alături de antrenorul Florin Axinia, cât timp a stat la Piatra-Neamţ în curtea Ceahlăului, Adrian Constantin Juncu l-a avut ca un bun sfătuitor şi mentor pe Mihai Cotfas. Acesta din urmă l-a dus la Ardealul Cluj-Napoca, într-o nouă rampă de lansare a carierei. De la Piatra-Neamţ, Juncu a plecat la sfârşitul existenţei FC Ceahlăul. Cu prima echipă a galben-negrilor, juniorul a apucat să participe doar la câteva şedinţe de pregătire, sub comanda italianului Stefano Maccoppi.

 

Axinia îl vede ca fundaş stânga în echipa naţională a României

 

Antrenorul care l-a descoperit pe Adrian Juncu din perioada în care acesta din urmă era elev în clasa I susţine că, la momentul actual, CS Universitatea Craiova nu este deloc o pălărie prea mare pentru juniorul pietrean. „Cei de acolo vor avea multă răbdare cu el. Din punct de vedere fizic, Adi este deja pregătit, dar îi va mai trebui o perioadă de acomodare. Trecerea de la nivelul juniorilor în grupul seniorilor este uneori anevoioasă; reprezintă un pas foarte mare, dar şi cel mai important“, crede Florin Axinia. La vară, antrenorul Florin Axinia s-ar putea bucura de prezenţa a doi dintre foştii lui elevi în curtea grupărilor primei ligi interne de fotbal, dacă şi Drăghiceanu va promova cu Dunărea Călăraşi. Pe Adrian Juncu, fostul antrenor de la Piatra-Neamţ îl vede, peste doar câţiva ani, chiar un viitor fundaş stânga  în lotul „tricolorilor“ primei reprezentative naţionale de fotbal a României. „Este un jucător antrenabil, ambiţios, ascultător şi muncitor, capabil de a ajunge la o echipă mult mai valoroasă decât Universitatea Craiova. Când îi spuneam că are valoare de a ajunge la o echipă mare, de nivelul primei ligi interne, nu mă credea. Iată că timpul mi-a dat dreptate acum!“, adaugă Florin Axinia. Asemeni lui Juncu, din fosta echipă de juniori a lui Axinia, perspective de a ajunge la o echipă mare în campionatul intern mai au David Şoimaru, Mihnea Albu şi Alexandru Smău, ultimul fiind deja component al CSM Ceahlăul.

(Ciprian AVĂDANEI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.